avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident circulatie

buna ziua,
Am nevoie de un raspuns privind un accident de circulatie produs intre o masina si o persoana. Persoana a fugit prin fata masinii, la 2 m de zebra si a fost atinsa f usor de masina, dar a cazut in mana si si-a fracturat-o la inchietura palmei. Soferul a luat-o in masina si a dus-o la spital, lasand-o acolo. Dupa care s-a deplasat la Udriste pentru declaratie. Nu a stiut ca trebuie sa sune la 112 sau ca trebuie sa se intoarca la locul accidentului. La politie i s-a dat o dovada fara drept de conducere cu art. 89 alin.1 si 135 litera H (care nu l-am gasit nicaeri). Vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa primeasca o dovada cu drept de conducere, daca persoana accidentata va depune o declaratie ca nu are nicio pretentie ??
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
rise, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:52, 4 Noiembrie 2009
Cred ca conducatorul autoturismului nu putea evita accidentul. Insa nu poate scapa de fuga de la locul accidentului.
Si ce implica 'fuga de la locul accidentului", pentru ca el nu a fugit de la locul accidentului, prezentandu-se la Udriste dupa ce a lasat persoana la spital ? Multumesc
rise a scris:

Si ce implica 'fuga de la locul accidentului", pentru ca el nu a fugit de la locul accidentului, prezentandu-se la Udriste dupa ce a lasat persoana la spital ? Multumesc



Fiind vorba de o victima conducatorul auto avea obligatia sa ramana la locul faptei si sa anunte politia.

Art. 77. din Codul Rutier prevede:
(1) Conducătorul unui vehicul implicat intr-un accident de circulaţie in urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei. (2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie in urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi in situaţia in care in eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de indată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent in reţelele de telefonie din Romania.
(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat intr-un accident de circulaţie in urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără incuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvarea unei speţe (ipotetice)... Dinamor Dinamor O maşină circulă pe un drum public. Într-o curbă (din multiple motive) iese de pe carosabil şi se răstoarnă. Unul dintre pasageri este prins sub ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare penala intocmit prea usor danielv danielv Salut, Luna trecuta am facut un mic accident. Am lovit un alt participant la trafic (alt automobil) din spate. Nu am incalcat nici o regula de circulatie ... (vezi toată discuția)
Desi nu am fost vinovat am ramas fara carnet cine stie pana cand... nu stie nimeni! mihaileugenchitu mihaileugenchitu Masina in care eram la volan si cu care stationam la un stop, a fost lovita de un cetatean izbit de un alt autovehicul aflat in miscare si care vehicul l-a ... (vezi toată discuția)