AgainstPas, separat de ce ati spus dumneavoastra, pentru cazurile de alienare, pentru a grabi in mod paradoxal apropierea copilului de nerezident, cu legislatia din tara noastra, e mai bine in opinia mea in acest moment ca parintele sa faca un pas inapoi si sa gaseasca alte modalitati de "a lupta"
Trebuie schimbata legislatia si oricat nu va convine multe din problemele ridicate de doamna PS sunt pertinente.
Rezidentul este dator sa incurajeze relatia dintre nerezident si copil. Ok, si daca nu o face atunci ce? Ca nu e prevazut nimic in lege. Si in plus exact, ce inseamna a incuraja si a mentine? Ca ok, pentru mine, dumneavoastra si PS e ceva de bun simt si clar si evident insa pentru altii nu. Poate unul lipseste ani de zile si vine si face reclamatie ca nu vrea copilul la el ca nu a incurajat si mentinut mama relatia in anii in care el a lipsit. Nu e ok.
in al doilea rand, procedurile de executare sunt atroce ca sa nu mai vorbim de penalizari. Raportul dupa consilierea psihologica se trimite instantei asa, de florile marului ca oricum nu e prevazuta nici o masura dupa acest raport decat penalizarea rezidentului care poate/sau nu sa fie de buna credinta.
In afara de tracasatul copilului pe la politie, executori si psiholog, in fapt, legislatia nu ajuta cu absolut nimic. Totul este facut in dauna minorului pentru a justifica niste bani bagati in sistem.
Am citit ce am gasit in ultima perioada si este parerea mea ca implementarea custodiei comune asa cum este acum, a fost si continua sa fie un mare dezastru. Toti ineptii au acum posibilitatea sa aiba custodie comuna si sa-si sicaneze fostii parteneri, iar basca, daca nu au chef sa te lase sa-ti vezi copilul, o fac fara nici o problema.
Deci unde e castigul exceptand faptul ca duduie salile de judecata cu supliniri de acorduri si executari si cereri de consiliere?
Chiar daca tatal ar avea 100% dreptate, folosirea fortei e la fel de nejustificata precum folosirea bataii sau a oricarei pedepse corporale.
Vorbim de un copil de 2 ani, ce inseamna ca il ia cu forta? Ori mama nu vrea sa il dea ori il ia plangand, adica exact asa cum il lasi la gradinita sau il duci la doctor.
Din nou trebuie detaliat ce inseamna " il ia cu forta"