avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pe salariu

Buna ziua. Am o executare silita,prin instanta judecatoreasca,pe salariu. As vrea obtin un card de debit preplatit (prepaid). Daca il obtin mi se poate bloca cardul de catre executor? Am de primit bani prin intermediul internetului si ma gandeam la cardul acesta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:56, 17 Iulie 2018
Desigur ca va fi blocat si celalalt card. Toate conturile noi pot fi blocate.
Multumesc. Voi incerca prin western union. Sper ca acolo sa nu am probleme.

Alberto Kurtyan a scris:

Desigur ca va fi blocat si celalalt card. Toate conturile noi pot fi blocate.

Se poate pune poprire si pe tranzactiile Western Union si Moneygram.
Banii nu vor ajunge la destinatar. Vor fi interceptati de Creditor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cardul de debit reîncărcabil (preplătit) similar unei caretele reîncărcabile de telefonie mobilă, NU poate fi executat silit de către executorul judecătoresc, pentru că nu este atașat unui cont curent.
Am dat exemplul cu cartela de telefonie mobilă ca să înțelegeți cum funcționează, și cel mai important este protejat de popriri prin executare silită.
`
Dar atenție mare la comisioanele extrem de mari aplicate de bănci acestui produs.
Studiați ofertele de la toate băncile și alegeți cardul cel mai felxibil ca întindere și comisioanele cele mai mici.
`
Mai jos vă dau un exemplu de card reîncărcabil de la o bancă, dar analizați și ofertale altor bănci care ar putea percepe comisioane mai mici.
`
BRD spre exemplu a lanseat încă din decembrie-2013 cardurile prepaid nenominale, emise pe loc, fara deschiderea unui cont bancar, a caror potential este urias: pot inlocui bonurile de masa, cadourile sau banii de buzunar pentru copii.
`
Cardurile prepaid vizeaza in special populatia nebancarizata, adica jumatate dintre locuitorii tarii, putand reprezenta o varianta ideala pentru distribuirea ajutoarelor sociale, a bonurilor de masa sau a despagubirilor de la asiguratori. Aceste carduri sunt utile si pentru platile pe internet sau pentru a fi utilizate de copii. Raiffeisen Bank si Posta Romana au lansat, de asemenea, in urma cu cativa ani, carduri preplatite, dar fara prea mare succes.

“Potentialul cardurilor prepaid este urias”, spune Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania si Moldova, MasterCard, intr-un interviu acordat Bancherul.ro:

Bancherul.ro: Ce potential de dezvoltare ar avea astfel de carduri in Romania? Care este publicul tinta?

Cosmin Vladimirescu: Potentialul cardurilor prepaid este urias. Ele vizeaza in special populatia nebancarizata, care in Romania reprezinta aproximativ jumatate dintre locuitori, dar nu se adreseaza exclusiv acestui segment. Zona de carduri cadou are un potential de cateva milioane de carduri anual, ca si cea a despagubirilor de la asiguratori sau a subventiilor guvernamentale, care ar putea sa fie acordate pe carduri prepaid, pentru mai multa transparenta.

In plus, cardurile preplatite pot fi utilizate si pentru plata salariilor, ceea ce ar contribui la diminuarea economiei nefiscalizate, sau pentru a inlocui tichetele de masa. Aceasta initiativa urmeaza sa se aplice de anul viitor si ar putea aduce economii importante, pentru ca nu se vor mai tipari tichetele de hartie in fiecare luna. Avantaje au si utilizatorii, care nu vor mai avea problema din prezent, anume ca nu pot primi rest la tichetele de masa si de multe ori trebuie sa achite si o parte cash, ca sa completeze valoarea cumparaturilor. In schimb, de pe cardurile prepaid li se retrage exact suma aferenta, nu mai mult, nici mai putin.

De asemenea, exista utilizatori care au unul sau mai multe carduri bancare, dar prefera sa aloce o anumita suma de bani pe un card prepaid, special pentru cumparaturi pe internet.

Potentialul de dezvoltare al cardurilor prepaid vizeaza si zona de tineret. Parintii au mai multa siguranta si un control mai bun daca, in loc de numerar, le dau copiilor un card prepaid. Asa, vor sti exact daca acestia au folosit banii in mod corespunzator.

Bancherul.ro: Cum pot contribui cardurile prepaid la dezvoltarea platilor electronice?

Cosmin Vladimirescu: Cardurile prepaid pot avea un rol substantial in dezvoltarea platilor electronice. Un calcul simplu ne arata ca numai piata tichetelor de masa este estimata la 1 mld euro/an, ceea ce este o masa monetara extrem de importanta fata de nivelul actual de dezvoltare a pietei. Mai mult, zona populatiei nebancarizate poate genera volume mai mari decat aceasta.

Nu in ultimul rand, asocierea cardurilor prepaid cu tehnologia contactless le poate spori foarte mult potentialul, in special in zona marilor evenimente – concerte, meciuri de fotbal – unde este incomod sa ne luam portofelul cu noi. In schimb, un card prepaid contactless ar fi solutia ideala ca sa scapam de grija banilor pe care ii avem cu noi si sa platim rapid un suc sau o gustare.

Cosmin Vladimirescu mai precizeaza ca au mai fost lansate astfel de produse in Romania, dar succesul moderat a fost cauzat in principal de lipsa reglementarilor specifice cardurilor prepaid, care acum exista. Cardurile prepaid au in schimb un succes remarcabil in tari ca Statele Unite, UK, Italia, dar si in tari aflate mai aproape de noi, cum ar fi Rusia si Polonia.

Cardul Prepaid Reincarcabil

Cardul prepaid reincarcabil de la BRD, marca MasterCard, se poate incarca oricand, cu sume de pana la 10.000 de lei pe an, perioada de utilizare este de pana la 3 ani, se poate folosi si pentru retrageri de bani de la bancomat si se poate folosi atat in Romania cat si in strainatate.

Cardul prepaid, este nenominal, in lei, nu trebuie deschis un cont bancar si se emite pe loc.

Un alt avantaj al acestui card este acela ca este de tip contactless, ceea ce inseamna ca poti plati cu el prin simpla apropiere de un POS, fara a fi necesara introducerea cardului in POS. De asemenea, pentru platile cu valori mai mici sau egale cu 100 de lei, nu este necesara introducerea codului PIN.

De asemenea, poate fi utilizat si pentru plata calatoriei cu metroul sau cu mijloacele de transport public din orasele Sibiu, Galati, Arad, Constanta, Brasov.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire card prepay, posibila sau nu? Smseby Smseby Salutare la toata lumea si vin cu o intrebare de 1000 de puncte (pentru ca in online-ul romanesc nu se prea discuta) Am o poprire facuta de un executor la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un card de tichete de masă de pe care în urmă ... MagdaR MagdaR Bună ziua, am un card de tichete de masă de pe care în urmă cu ceva timp au fost retrase 2 sume fără nici o notificare cu toate că mai folosisem cardul ... (vezi toată discuția)