avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, am un card de tichete de masă de pe care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, am un card de tichete de masă de pe care în urmă ...

Bună ziua, am un card de tichete de masă de pe care în urmă cu ceva timp au fost retrase 2 sume fără nici o notificare cu toate că mai folosisem cardul și fusesem înștiințat de suma cheltuită și cea rămasă prin e-mail. Sunând la emițătorul cardului mi-au spus că acele sume expiraseră, cum aș putea rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 00:59, 27 August 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa fiti mai atent la datele de expirare ale sumelor, pe viitor.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cardurile au expirat, nu mai aveți ce rezolva.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu sunteti singura! Si ma intriga faptul ca nimeni nu reclama acest fapt ca fiind un ABUZ! Unitatile emitente de carduri meniu se ghideaza si acum dupa faptul ca, atunci cand tichetele de masa, cele cadou sau vocherele de vacanta erau emise pe suport de hartie, aveau termen de valabilitate, cel mai adesea sfarsitul anului in curs, cu posibilitatea de a le mai folosi pana in data de 15 ale lunii ianuarie. Dar acum? Cand banii sunt virati de angajatori intr-un cont bancar, de ce se procedeaza tot asa? Uite asa obtin unii niste venituri necuvenite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate si eu am patit la fel. La mine problema a fost ca exact in perioada respectiva eu am plecat din firma. Mi-au spus ca ei au trimis email dar la vremea aceea eu nu mai aveam acces la acel email. Ar putea trimite sms pe telefon dar la noi nimic nu se poate. O experienta neplacuta. De atunci cheltui acei bani in 2-3 zile dupa ce ii primesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este super simplu: companiile care gestioneaza cardurile au profit mai mare daca sumele cu care sunt incarcate cardurile nu sunt cheltuite la comercianti in timp util.
Cel putin asa era in perioada tichetelor restaurant: firma "cumpara" un numar de tichete pe care apoi le distribuia angajatilor. Daca acestia nu consumau tichetele, acestea se pierdeau, dar firma emitatoare a tichetelor nu rambursa nimic companiei care le achizitionase.
Ce mi se pare aberant este ca acum nu ai nici o posibilitate sa vezi cat mai e valabila suma de pe card. Adica trebuie sa o cheltui rapid.
Cred ca e vorba aici de o legislatie "bine tintita"

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanta in mediul privat adutzu01 adutzu01 Buna ziua, Puteti sa imi spuneti daca in domeniul privat, angajatorul hotaraste sa acorde acest beneficiu angajatilor sai trebuie sa: 1. Sa acorde tuturor ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajaților Iulian Razvan T Iulian Razvan T La firma la care lucrează soția mea se oferă vochere de vacanță. Este în concediu prenatal de 45 zile lucrătoare, astfel nu se încadrează deoarece ... (vezi toată discuția)
Pana cand pot fi folosite sumele încărcate pe cardul electronic ... Vl75Al Vl75Al Pana cand pot fi folosite sumele încărcate pe cardul electronic de tichete de masa alimentat ultima data în octombrie 2020?Menționez ca mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)