avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care are ipotecă?

Bună seara,

Mă interesează să cumpăr un apartament, şi am aflat astăzi că acesta este ipotecat. Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care are ipotecă? Agentul mi-a spus că banii achitaţi de mine se duc la bancă pentru încheierea ipotecii. Este posibil ca vânz[torul să nu achite ipoteca din banii primiţi de la mine? De ce trebuie să ţin cont în faţa notarului?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 6 August 2018
Bună ziua,

Mulţumesc frumos. Nu era comision, banii au fost daţi în faţa vânzătoarei şi ea i-a luat urmând să dea comisionul agentului. Mi-am luat nişte măsuri de precauţie, dar cam discutabile, preferam unele mai clare, dar sper să nu fie probleme. oricum doamna notar mi s-a părut foarte prudentă şi a stat destul de mult de vorbă cu vânzătoarea, probabil pentru a încerca să vadă dacă pune ceva la cale. Impresia generală a fost una pozitivă, deci sper să nu am vreo surpriză neplăcută pe viitor.
Mulţumesc din nou pentru tot ajutorul acordat.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Cu mare drag si ma bucur ca am putut sa fiu de folos. Daca vor interveni eventuale probleme pe parcurs, ne puteti tine la curent si vom gasi solutii. Sa va bucurati de apartament!

O zi minunata!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulţumesc frumos. Sper să nu intervină nimic, dar dacă se va întâmpla cu siguranţă vă voi cere sfatul. Vă mulţumesc din nou. Numai bine!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte bun răspunsul!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, inteleg ca ati rezolvat intre timp, dar adaug pentru toti cei in situatii similare.
Intai se obtine acordul de la banca ce trebuie sa cuprinda suma totala de plata si contul in care cumparatorul sa vireze banii bancii.
Pentru diferente de plata, plata la negru poate crea dificultati viitoare cumparatorului, intai pentru garantii, desfiintari ale contractului, simulatii etc. Un contract care minte in cuprinsul sau fata de situatia de fapt reala are mai multe sanse sa cada. Mai o nulitate relativa, mai una absoluta... nu stii cand apare un partaj sau iti cade tavanul.
Pentru asigurarea ca lucrurile merg bine, toate conditiile privind plata, radiere ipoteca etc. trebuie trecute in contract cu termene clare. Pentru radiere ipoteca se poate mandata cumparatorul... pentru plata pretului se poate vira pretul inainte... toate acestea insa inseamna o redactare juridica buna si adaptata situatiei specifice de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Credit pentru apartament cumpărat prin prima casă, neachitat integral aallynaa aallynaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Doresc sa cumpar un apartament cu credit ipotecar dar care este achizitionat prin \"prima casa\" si pentru ... (vezi toată discuția)