avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Buna ziua
Discuție deschisă în Viata in Italia

Buna ziua

Am locuit timp de 8 ani in italia cu familia su am lucrat in tot acest timp a5at eu cât și sotia. Singurii bani pe care I am primit pentru fata noastra au fost assegni famigliari. Am intrebat un contabil de acest R 411 dar nu a stiut sa mi spuna nimic.Stie cineva daca as putea aplica retroactiv si cu cati ani in urma o pot face.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:46, 18 Iulie 2018
Bună ziua,

În Italia, alocația de stat poate fi solicitată și primită retroactiv pe o perioadă de până la 5 ani. Românii care au muncit în ultimii 5 ani în Italia și au avut copii în țară vor putea cere aceste drepturi retroactiv. În aceste condiții statul italian va realiza calculele de rigoare și va scădea alocația primită în România pentru a plăti doar diferența.

Alte detalii gasiti aici:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
În primul rând multumesc pentru răspunsul primit. Problema este in felul urmator: fata mea a fost cu mine in italia in tot acest timp ,a mers la școală și a terminat 8 clase acolo.noi am emigrat în anglia și nu am facut nimic pentru a putea primi această alocație. Am toate documentele care arata ca am lucrat si platit taxe in italia in toți acești ani.Intrebarea mea este ce anume ar trebui sa fac pe cine sa contactez sau cum sa procedez. Multumesc
Buna seara,

Trebuie sa mergeti la INPS sau sa trimiteti acolo toate actele care sunt mentionate in articol. De aceea v am atasat linkul. Daca cititi tot articolul, gasiti si documentele de care aveti nevoie.
Buna seara,

Trebuie sa mergeti la INPS sau sa trimiteti acolo toate actele care sunt mentionate in articol. De aceea v am atasat linkul. Daca cititi tot articolul, gasiti si documentele de care aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie italia mtheodora90 mtheodora90 Am locuit in Italia si am lucrat, dar fara forme legale, deci nu am primit alocatie pentru minorul din intretinere. Am revenit in Romania si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Alocație retroactiv Claualy Claualy Buna ziua,va rog respectos daca imi puteți spune pe cat timp in urma pot lua alocatia fiicei mele dupa ce a fost suspendata din România deoarece am luat-o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, numele meu este dumitrescu viorica, din ramnicu vacea, ... vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua, Numele meu este Dumitrescu Viorica, din Ramnicu Vacea, 64 ani si 4 luni, pensionara. As dori o informatie referitoare la pensia pentru anii ... (vezi toată discuția)