avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?
Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare și că îmi trebuie Procură Notarială ... dar astfel i se încalcă Dreptul la Apărare și la reprezentare, mai ales că e mama mea și eu știu cel mai bine s-o apăr, deoarece am mai câștigat alte procese cu șefii Asociației noastre, inclusiv cu mama fiind co-reclamant.
Cum pot intra (interveni) ca parte în acel proces, e posibil să fac o cerere ca Intervenient în Nume Propriu, știind și că este mama mea care nu se poate apăra, și în plus, pretențiile ilegal cerute de șefii Asociației de Proprietari mă afectează și pe mine, eu gestionându-i mamei pensia și cheltuielile, inclusiv cele de judecată ?
Ar merge să cer să fiu intervenient în nume propriu, sau ce alt articol de lege să invoc, pentru a ocoli obligația Procurii ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:09, 14 Noiembrie 2018
După cum am precizat, nu vreau să mă coste nimic acest proces, știind că deja am plătit taxe de timbru și la alte procese avute cu infractorii dovediți care conduc abuziv Asociația noastră (au fost depistați de Poliție cu o Delapidare de 55.000 de lei, plus un cumul de fapte penale).
Cel mai important e ca eu să fiu parte în proces - vreau să o apăr pe mama, dar, concomitent, implicit și pe mine, știind că banii mamei și alte situații tot eu le gestionez (e ca și cum m-aș substitui persoanei mamei mele și de-asta vreau să mi se dea dreptul să o apăr în solidar și pe mama mea).
Judecătorii m-au forțat să aduc o Procură Notarială sau să o aduc pe ea la următorul termen, să declare oral că-mi dă dreptul de reprezentare.
I-am spus judecătoarei că e imobilizată la pat (parțial paralizată) și nu poate fi adusă nici cu căruciorul. I-am spus că i se încalcă dreptul la apărare și la reprezentare în Justiție, dar tot o ținea pe-a ei !
CUM POT PROCEDA LEGAL SĂ FIU ȘI EU PARTE ÎN PROCES, ȘTIIND CĂ E MAMA MEA ȘI SUNT CURATORUL EI ?
Am citit undeva că aș putea printr-o cerere de Intervenție accesorie. Dar n-ar fi mai bine o cerere ca intervenient principal ?
Dacă aveți alte soluții mai sigure, vă rog să mi le spuneți, pentru că ulterior voi afla dacă sunt șanse reale să fiu și eu parte în proces, mai ales că am făcut în numele mamei o Cerere Reconvențională, deoarece șefii ilegali ai Asociației noastre au încălcat extrem de multe articole de legi, mai ales că n-aveau calitate procesuală activă și de reprezentare de a ne da în judecată (exista și Lipsa de Interes - art. 32-36, plus art. 40 NCPC).
Daca nu vreti sa va coste nimic, o sa-l pierdeti si o sa va coste si mai mult.
tgeorgescu a scris:
Dacă nu vreți sa va coste nimic, o sa-l pierdeți și o sa va coste și mai mult.

V-am spus, deja am câștigat alte 2 procese cu acest avocat al Asociației (în alt dosar n-a venit la niciun termen timp de 2 ani, de frică să nu invoc cine știe ce articol, să-l pun în dificultate), deci totul e sub control, am zeci de articole de legi încălcate grav de șefii Asociației, iar probe sunt îndestulătoare, chiar în dosarul mamei, dar și în celelalte dosare ale mele cu infractorii dovediți din Asociația noastră !
Eu vreau doar sfaturi prin care pot fi parte în proces, ca intervenient în nume propriu, dar nu știu ce articol să aleg să am șanse mai mari.
Ce ziceți, ar merge să fac o Cerere de Intervenție accesorie ?
Urmarirea penala a infractorilor este treaba politistilor si procurorilor.
DEJA MĂ ÎNGRIJOREZ DE CAPACITATEA JUDECĂTORILOR ÎN A JUDECA NORMAL ȘI CORECT JURIDIC !
Cum e posibil ca judecătoarea din dosarul mamei să scrie pe 29.06.2018 pe portalul just.ro: „Soluția pe scurt: Reclamanta e obligată să facă dovada calității de proprietar a pârâtei”, pentru ca în Citația trimisă mamei pentru termenul din 07.09.2018 aceeași judecătoare să scrie aberația precum că mama (ca pârâtă) trebuie să facă dovada că e proprietară a imobilului în care locuiește ?!
Cum e posibil așa ceva, știind că reclamantul e obligat să dovedească faptul că pârâtul e proprietar în cadrul Asociației ?
Dacă mama ar fi ne-proprietară, s-ar anula cererea de chemare în judecată a Asociației ... nu înțeleg joaca asta de-a sentințele și schimbarea deciziilor de la o zi la alta, cu multe aberații juridice.
Vedeți ce am descoperit, citind mai atent ce scria în aceste documente din dosarul cauzei: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întretinere pentru copil autist major alina_25 alina_25 Copil cu autism de mic actualmente major ca facut 18 ani avea pensie alimentara dupa ce facut 18 ani tatal lui nu i-a mai trimis cand sunat la el la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire Mihai Mar Mihai Mar Buna ziua! Numele meu este Mihai. In zilele urmatoare va trebui facuta o succesiune a unui apartament . Bunica mea a decedat in urma cu 5 luni si singurii ... (vezi toată discuția)
Curatelã assiris assiris In urma unui proces de obtinere a curatelei, instan?a a respins aceasta din motive pe care nu le în?eleg. Transcriu mai jos actul prin care se face acest ... (vezi toată discuția)