avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?
Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare și că îmi trebuie Procură Notarială ... dar astfel i se încalcă Dreptul la Apărare și la reprezentare, mai ales că e mama mea și eu știu cel mai bine s-o apăr, deoarece am mai câștigat alte procese cu șefii Asociației noastre, inclusiv cu mama fiind co-reclamant.
Cum pot intra (interveni) ca parte în acel proces, e posibil să fac o cerere ca Intervenient în Nume Propriu, știind și că este mama mea care nu se poate apăra, și în plus, pretențiile ilegal cerute de șefii Asociației de Proprietari mă afectează și pe mine, eu gestionându-i mamei pensia și cheltuielile, inclusiv cele de judecată ?
Ar merge să cer să fiu intervenient în nume propriu, sau ce alt articol de lege să invoc, pentru a ocoli obligația Procurii ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:09, 14 Noiembrie 2018
D-asta s-a inventat profesia de avocat.
E SUPERB ARTICOLUL GĂSIT DE MINE PE INTERNET, DESPRE INTRODUCEREA FORȚATĂ A MEA ÎN PROCESUL MAMEI, ȘTIIND CĂ EU SUNT CURATORUL EI ȘI-I GESTIONEZ TOTUL.
CITEZ: „Legiuitorul, prin această creație legislativă, dorește să consolideze practica instanțelor, urmărind evitarea pronunțării unor hotărâri care să afecteze drepturile unor terțe persoane neintroduse inițial în procesul civil. Practic, instituția creează posibilitatea limitării principiului disponibilității procesuale, statuat în nenumărate rânduri.
S-a definit introducerea forțată în cauză ca fiind instituția procesuală care, în situațiile determinate de lege, impune soluționarea procesului civil și în raport cu o terță persoană asupra căreia s-ar putea răsfrânge efectele hotărârii judecătorești.
[ link extern ]
Acum vreau să fac o cerere de Intervenient Principal, motivând și faptul că sunt Curatorul ei legal și că eu administrez totul în ceea ce o privește - eu sunt și unicul moștenitor și eu zic că am tot dreptul să fiu Intervenient Principal (forțat), știind că mama mea e aproape total imobilizată la pat, ne-deplasabilă și bolnavă de minim 15 boli depistate oficial de medici !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întretinere pentru copil autist major alina_25 alina_25 Copil cu autism de mic actualmente major ca facut 18 ani avea pensie alimentara dupa ce facut 18 ani tatal lui nu i-a mai trimis cand sunat la el la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire Mihai Mar Mihai Mar Buna ziua! Numele meu este Mihai. In zilele urmatoare va trebui facuta o succesiune a unui apartament . Bunica mea a decedat in urma cu 5 luni si singurii ... (vezi toată discuția)
Curatelã assiris assiris In urma unui proces de obtinere a curatelei, instan?a a respins aceasta din motive pe care nu le în?eleg. Transcriu mai jos actul prin care se face acest ... (vezi toată discuția)