avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se pot construi locuințe colective în zona CB1 ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se pot construi locuințe colective în zona CB1 (servicii publice dispersate... definită în PUG) fără un PUZ valabil (dacă există un PUZ expirat de 5 ani)?

Lângă blocul în care locuiesc este în construcție un ansamblul rezidențial despre care cred că are mari probleme de legalitate.

Terenul pe care se construiește este încadrat prin PUG în zona CB1 - servicii publice dispersate existente în afara zonelor protejate.

Acum 10 ani s-a făcut un PUZ pentru locuințe colective P+9 etaje. Acest PUZ a expirat acum 5 ani, potrivit normelor în vigoare.

Acum 2 ani primăria de sector a emis o autorizație de construire în baza căreia s-au apucat de lucru și au realizat cam jumătate de clădire.

Acum câteva luni au cerut un nou PUZ, care să modifice regimul de înălțime la P+11.

Întrebări:

1. Cum au putut obține autorizație de construire locuințe colective dacă PUZ-ul anterior era expirat de 5 ani și prin PUG zonarea este CB1?

2. Este permis să ceară un PUZ nou ca să intre în legalitate, când ei au construit deja în baza unei autorizații emise fără PUZ valid?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Andr@ , utilizator 17:37, 23 Iulie 2018
eu nu sunt foarte convins ca PUZ are un termen fix de valabilitate. El este un act al administratiei si isi pierde valabilitatea atunci cand e inlocuit de altul. indiferent cine il face/ plateste, CL si-l asuma.
PUZ-ul respectiv de acum 10 ani are specificat în clar termen de valabilitate de 5 ani.

Avizul de oportunitate emis cu ocazia demarării procedurilor pentru noul PUZ și el precizează la fel de clar că PUZ-ul vechi este expirat.
Care ar fi șansele de a anula autorizația de construire dacă se dovedește că a fost emisă cu încălcarea prevederilor din PUG?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate autorizație de construcție – l4a similar l2 minerul_vesel minerul_vesel Adiacent blocului în care locuiesc a fost retrocedat un teren viran. Noii proprietarii au primit o autorizație de construcție de la primăria de ... (vezi toată discuția)
Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)