avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente reabilitare termica blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente reabilitare termica blocuri

In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul de realizare a lucrarilor: in unele cazuri se monteaza geamuri termopan la balcoane si camere, in alte nu. Oare aceasta reabilitare termica nu trebuie facuta la fel peste tot?
Cel mai recent răspuns: emapohrib , utilizator 13:22, 12 Noiembrie 2010
@ gikurtu - subiectul dezbatut in topic era de fapt ;
-Diferentele de aplicare a acestui proiect (numit de autoritati si nu de mine 'reabilitare termica') dpdv al costurilor, al calitatii materialelor folosite, al calitatii lucrarii (atentie la garantia oferita lucrarii ) si de ce nu, al aspectului general (urbanistica ).
1. Eu personal, cred ca la nivel de oras, dpdv al costurilor este un efort colosal, atit pentru autoritati cit si pentru proprietarii implicati in proiect. Ca sa nu mai revenim aici cu diferentele de costuri, cu mentalitatea bine impamintenita a unor persoane, de a-si rotunji veniturile in mod ilegal .
2. In postarile pe marginea acestui subiect, nu am spus ca as fi de acord cu varianta inteleasa si pusa in aplicare de autoritati, dar locuim la bloc, si optiunile sunt mai limitate decit ale unui proprietar de casa pe pamint, pe care il poate opri in alegerea/optiunea de eficientizare energetica doar latura financiara .
3. La bloc, suntem sau nu de acord cu acest program, trebuie sa tinem seama si de ceilalti proprietari, aici intervine problema informarii lor, a cunostintelor in domeniu, a dorintei de a se incadra sau nu in program si nu in ultimul rind al banilor .
4. Pentru termeni tehnici daca doriti sa mai discutam, avem mp .
5. Nu eu va contrazic, ci dvs. singur, recititi-va postarile anterioare si va v-eti convinge . Privitor la acele adrese postate, dupa recitirea propriilor dvs. postari, v-eti realiza ca nu va ajuta cu nimic, si nici pe altii .
O zi buna .
Am auzit ieri in treacat la televizor ca guvernul ar fi interzis firmelor de constructii care se ocupa de reabilitare sa depaseasca cu mai mult de 10% costurile initiale.
E adevarat sau am auzit eu anapoda?
Buna seara.
Chiar daca ar fi real ce ati auzit la televizor,tot teapa este!
Costul real al acestui tip de lucrari este de fapt exact cota de 20% ce revine proprietarului.Prin urmare :
-platim integral lucrarea
-platim 30% cota primariei impreuna cu toti concitadinii
-platim 50% cota guvernului impreuna cu toti locuitorii acstei tari,care platesc datoriile catre stat.
"De preturi corecte, lucrari de calitate , de omenie, de adevar, de lege nu mai stim ?"- La acest gen de intrebari am primit din partea reprezentantului primariei Brasov urmatorul raspuns : TRAIM IN ROMANIA.
Ramai fara cuvinte.........
Blocul in care locuiesc are terasa refacuta de o firm de prestigiu care ne-a dat garantie 10 ani pentru lucrare, subsolul este lacrima de curat, robinetii nou-nouti, motiv pentru care am crezut ca reabilitarea termica ne va costa chiar mai putin decat s-a spus !
Am si eu o intrebare (poate s-a mai confruntat cineva cu o situatie similara): scara de bloc in care locuiesc a fost admisa recent in programul de reabilitare, iar primaria a trimis asociatiei de proprietari contractul de mandat, pentru a fi semnat (impreuna cu hotararea adunarii generale a proprietarilor). Am citit acest contract, insa el se refera strict la drepturile si obligatiile asociatiei de proprietari si primariei. O doamna de la primarie ne-a informat (verbal) ca daca avem magazine la parterul blocului, asociatia va plati cota parte aferenta acestora, urmand sa ne recuperam banii de la ei. Acum, eu nu prea inteleg de ce: proprietarii acestor magazine nu fac parte din asociatia de proprietari;
in contractul de mandat este inserata o clauza prin care "Consiliul local sector 2 nu preia contributia persoanelor fizice ale caror spatii locative au alta destinatie decat locuinta (nu avem cazuri) si nici ale persoanelor juridice care detin, cu orice titlu, spatii in blocurile de locuinte, indiferent de destinatia acestora".
Atat si nimic mai mult. Nu scrie nicaieri ca trebuie asociatia sa plateasca pentru ei, urmand sa-i recupereze ulterior cheltuielile. N-ar fi corect ca primaria sa-i puna direct pe ei la plata? (este vorba de contributia de 20% aferenta proprietarilor care, la noi in sector, este suportata de primarie)...

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc Dana653 Dana653 Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs: 1. din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)