avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Accesul animalelor de companie în spații publice. ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Accesul animalelor de companie în spații publice. Prevederi legale

Buna ziua!
Ma intereseaza prevederile legale in vigoare privind accesul animalelor de companie in urmatoarele situatii:
1) reglementarea accesului cainilor care insotesc persoane cu probleme de sanatate in incinte cu destinatie publica (banci, posta etc.) la noi in tara si la nivelul UE;
1) accesul cu animale de companie in agentiile loto, avand in vedere ca acestea nu sunt unitati de alimentatie publica, dar sunt spatii publice;
2) obligativitatea botnitei in parcuri, in Bucuresti: dupa ce am citit o discutie pe acest forum, in care multi si-au dat cu parerea aiurea, ar fi reiesit ca inca este in vigoare o hotarare care obliga orice caine de peste 10 kg sa poarte botnita (!!!), adica ar tb sa vedem in tot orasul numai caini cu botnita, indiferent ca vorbim de un golden sau un labrador?? Eu nu am vazut asa ceva in nicio tara civilizata, si slava Domnului, am vizitat o gramada!
Va rog, fara pareri personale, doar raspunsuri de la consultanti avizati, care cunosc prevederile legale si pot specifica numarul si data acestora, nu indicatii vagi.
Totodata, va rog sa nu mai citati din OUG 55 privind regimul cainilor periculosi, nu ma refer la cainii prevazuti acolo.
Deoarece nu am gasit un forum special pt acest gen de subiecte, mi-am permis sa postez la "protectia consumatorului", doar si detinatorii de animale de companie sunt clienti si au drepturi... Pe aceasta cale, rog administratorii sa infiinteze un forum dedicat si problemelor de acest gen. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sflorin_1316 , utilizator 23:33, 26 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Sunt anumite categorii de persoane care beneficiaza de dreptul de acces cu caine insotitor in unitatile de servicii publice
2-Nu este permis accesul animalelor de companie in unitatile de servicii publice
3-Gradul de civilizatie difera incepand cu oamenii ,inclusiv in tarile vizitate de dv
In Romania se respecta dispozitiile care opereaza pe teritoroil national
cin eisi asuma responsabilitatea sa nu respecte dispozitiile in vigoare automat isi asuma riscul sa suporte consecintele legal prevazute
daca sunteti detinator de caine ar trebui sa cunoasteti ca periculosi pot fi orice fel de caine indiferent de rasa de marime
Un tekel poate fi mult mai agresiv decat un Airedale,conteaza mult educatia...
Nu mi-ati raspuns la intrebare...daca exista vreo prevedere legala care impune obligativitatea botnitei la cainii de peste o anumita greutate sau dimensiune!
Dupa rationamentul dvs. personal si eu as putea pretinde ca toti barbatii sa nu aiba voie in parcuri, avand in vedere ca am fost talharita de unul la un moment dat, iar "periculos poate fi orice om"... deci toti sunt potentiali violatori, talhari sau pedofili! Iar cainii ar trebui sa umble toti cu botnita... inteleg ca sugerati!

-Vă rog să respectați standardele de comunicare ale comunității. Mulțumesc-
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-au suparat barbatii, clar! Inca unul n-o sa fie prea mult, asa ca: NCC 1375.
Si o adaugire: Sediile de banci, farmacii, oficii postale, etc., nu sunt spatii publice, desi sunt destul de aglomerate, ce-i drept. Ele sunt spatii private, iar regulamentele interioare ale detinatorilor sunt aplicabile.
Sper ca veti aprecia lipsa de opinii personale.
Bineinteles ca fiecare raspunde pt patrupedul lui, este de la sine inteles si nu este ce am intrebat. Dar sa aplici din start tuturor cainilor "tratamentul" dedicat cainilor agresivi, chiar daca nu se incadreaza in categoriile specificate de lege si nici in definitia cainelui agresiv data de lege, este un abuz. Exista un motiv pt care legea delimiteaza clar cainii agresivi de restul cainilor... Oricum, voi reveni cu un punct de vedere oficial cu privire la aspectele care ma interesau...
Nu cred ca este niciun abuz sa li se aplice tratamentul cel mai potrivit pentru a asigura securitatea fizica si confortul psihic al oricarei persoane.
Un caine de dimensiuni mai mici, care nu este incadrat ca agresiv, poate fi periculos sau cu actiune letala asupra copiilor mici, chiar daca sunt tinuti de mana de parinti. De ce ar trebui sa stau cu frica in san pentru siguranta copilului de cate ori trec pe langa un caine, nemaipunând la socoteala faptul ca atacul unui caine il poate marca pe viata. Cunosc, din pacate o astfel de situatie.
Deci, poate ca sunteti prea pornita si cu un limbaj prea ofensiv, adresat inclusiv participantilor la discutie, ca sa puteti gandi obiectiv. Sunteti cumva mama sau bunica?! Va plimbati si copilul prin parc, in afara de cainele dvs. care pare a fi foarte respectuos?! Nu stiu de ce, dar ma indoiesc.
Sa stiti ca sunt si situatii in care femeile talharesc in parcuri, cunosc personal cel putin o situatie. Doar pentru corectitudinea aprecierilor. Sunt ferm convins ca nu suferiti de misandrie...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
sflorin_1316, utilizator

Alte discuții în legătură

Pv in absența , câine fara botniță KrmenM99 KrmenM99 Dețin un labrador , de 5 ani , ies cu el întotdeauna fara botniță și pentru că legea îmi permite ,dar este și un câine blând Mama a ieșit cu el la ... (vezi toată discuția)
Hcl vs oug Adrianerosca Adrianerosca În 29.04.2002 Consiliul Local Iași aprobă Hotărârea 172/2002 a acestei instituții prin care la alin. 6 al capitolului IV interzice „Circulaţia liberă ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a comitetului general a mun bucuresti? Parmen Parmen Buna ziua, doresc sa stiu in ce conditii si daca se poate, bine-nteles, anula Hotărârea Consiliului General al Municipiului București Nr.120 din ... (vezi toată discuția)