avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Accesul animalelor de companie în spații publice. ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Accesul animalelor de companie în spații publice. Prevederi legale

Buna ziua!
Ma intereseaza prevederile legale in vigoare privind accesul animalelor de companie in urmatoarele situatii:
1) reglementarea accesului cainilor care insotesc persoane cu probleme de sanatate in incinte cu destinatie publica (banci, posta etc.) la noi in tara si la nivelul UE;
1) accesul cu animale de companie in agentiile loto, avand in vedere ca acestea nu sunt unitati de alimentatie publica, dar sunt spatii publice;
2) obligativitatea botnitei in parcuri, in Bucuresti: dupa ce am citit o discutie pe acest forum, in care multi si-au dat cu parerea aiurea, ar fi reiesit ca inca este in vigoare o hotarare care obliga orice caine de peste 10 kg sa poarte botnita (!!!), adica ar tb sa vedem in tot orasul numai caini cu botnita, indiferent ca vorbim de un golden sau un labrador?? Eu nu am vazut asa ceva in nicio tara civilizata, si slava Domnului, am vizitat o gramada!
Va rog, fara pareri personale, doar raspunsuri de la consultanti avizati, care cunosc prevederile legale si pot specifica numarul si data acestora, nu indicatii vagi.
Totodata, va rog sa nu mai citati din OUG 55 privind regimul cainilor periculosi, nu ma refer la cainii prevazuti acolo.
Deoarece nu am gasit un forum special pt acest gen de subiecte, mi-am permis sa postez la "protectia consumatorului", doar si detinatorii de animale de companie sunt clienti si au drepturi... Pe aceasta cale, rog administratorii sa infiinteze un forum dedicat si problemelor de acest gen. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sflorin_1316 , utilizator 23:33, 26 Iulie 2018
Ceea ce am vrut sa spun prin exemplele date, e ca oamenii educati, culti, oamenii echilibrati, cu cariere de succes, iubesc si accepta animalele in viata lor...si isi educa si copiii in acelasi spirit... pentru ca, pana la urma, gradul de civilizatie al unei societati se masoara si in modul in care trateaza animalele. Acum, fiecare intelege ce vrea...si ce poate. Sau poate ca unii nici nu isi doresc sa evolueze...

sflorin_1316 a scris:

La locul de joaca unde merge copilul meu sunt copii de muncitori, croitori, vanzatori...Probabil ca discutam despre lumi diferite, nu putem face cu totii parte din high society. Din pacate, mediul in care traim este in parte nefunctional, fara masuri acceptabile de securitate pentru oameni, in general, indiferent ca esti manager la multinationala sau zidar.
Pustii nu sunt bagati la inaintare, ci doar mult mai vulnerabili la acest mediu nefunctional. Iar povestile cu dna doctor si domnul ambasador sunt doar povesti cu feti-frumosi, educati si bogati, pana la momentul in care realitatea va va contrazice. Cu o moarte suntem toti datori, spunea Ileana Vulpescu (doar simpla scriitoare).

Oamenii educati si culti din lumea despre care vorbiti au intr-adevar prioritati, ca d-aia sunt asa de evoluati: piscina personala, autoturismul cu multi cai-putere, cainele personal, etc, pe care numai dupa o viata de munca cinstita au reusit sa le acumuleze...
Oamenii de rand, care inteleg ce pot, au si ei o nedumerire a la Moromete: De ce mortii ma-sii de viata, gradul de civilizatie al unei societati nu se masoara in primul rand prin modul in care trateaza oamenii si mai apoi in modul in care trateaza animalele?! Apropo de Romania.
Scuzati naduful personal! Dar sunt satul de lupi moralisti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv in absența , câine fara botniță KrmenM99 KrmenM99 Dețin un labrador , de 5 ani , ies cu el întotdeauna fara botniță și pentru că legea îmi permite ,dar este și un câine blând Mama a ieșit cu el la ... (vezi toată discuția)
Hcl vs oug Adrianerosca Adrianerosca În 29.04.2002 Consiliul Local Iași aprobă Hotărârea 172/2002 a acestei instituții prin care la alin. 6 al capitolului IV interzice „Circulaţia liberă ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a comitetului general a mun bucuresti? Parmen Parmen Buna ziua, doresc sa stiu in ce conditii si daca se poate, bine-nteles, anula Hotărârea Consiliului General al Municipiului București Nr.120 din ... (vezi toată discuția)