avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil ca în decurs de 3-4 ani să crească ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil ca în decurs de 3-4 ani să crească salariile brute ale șefilor și angajaților Asociației de Proprietari, cu aproximativ 8.000 de lei (din Mai 2014), știind că n-au mai angajat pe nimeni în cadrul Asociației?

Este posibil ca în decurs de aproximativ 3-4 ani, să crească salariile brute ale șefilor și angajaților Asociației de Proprietari, cu aproximativ 8.000 de lei (calculate cel puțin din luna Mai 2014), știind că n-au mai angajat pe nimeni în cadrul Asociației din 06.04.2013, de când am schimbat fosta conducere ilegalistă, care are deja finalizat dosarul penal făcut împotriva lor, ancheta penală găsind mai ales fapta penală de Delapidare a unei sume totale de 55.000 de lei ?
Pentru a fi mai explicit, arăt lista de plată din luna Mai 2014, în care vedem că fiecare apartament de 42 mp plătea cam 13,5 lei ca Fond de Salarii Brut, iar de acum 5 luni ni s-a impus la plată pentru indemnizații suma de 30 de lei pentru fiecare apartament de 42 mp, adică a fost o medie de peste 16,5 lei puși în plus pentru toată Asociația (de fapt, în Asociația noastră de aproape 500 de proprietari, marea majoritate a apartamentelor sunt de 47-57 mp, deci sumele calculate pentru acestea pe listele de plată sunt mult mai mari, ca și Cotă Parte Indiviză). Vedeți ce Fond de Salarii aveam de plată în luna Mai 2014 - de 13,5 lei, iar acum avem de plată ... 30 de lei pentru fiecare din cele aproape 500 de apartamente: [ link extern ]
Am făcut un calcul și mi-au ieșit aproximativ 8.000 de lei în plus impuși pentru Fondul de Salarii Brut în decurs de 3-4 ani, în condițiile în care sunt aceeași angajați, dacă nu cumva mai puțini !
Dar ceea ce e și mai grav, e faptul că încă din 2013 aceste indemnizații ale șefilor și angajaților Asociației nu au fost dezbătute și votate în nicio Adunare Generală anuală, cu toate că legile din domeniu obligă ca orice sumă cerută să fie votată și aprobată de Adunările Generale anuale, dar care la noi nu sunt legal convocate (sau sunt inexistente) încă din 2010 !
Cum procedăm să ne recuperăm banii impuși ilegal de șefii Asociației de Proprietari, nu numai pentru Indemnizații, ci pentru orice altă sumă cerută pe listele de plată care n-a avut aprobarea și votul proprietarilor în cadrul așa-ziselor Adunări Generale anuale ... care n-au fost legal convocate sau chiar n-au existat timp de 3-4 ani, din 2010 până azi ?
PRECIZEZ CEVA IMPORTANT: Programul de lucru al șefilor și angajaților Asociației noastre este de 3 ore pe zi, deci de 60 de ore pe lună ! În condițiile date, nu se explică această creștere aberantă a salariilor, chiar dacă salariul minim pe economie a crescut. AICI VORBIM DE NUMĂRUL DE ORE LUNARE LUCRATE, IAR MĂRIMEA SALARIILOR SE ACORDĂ ÎN FUNCȚIE DE ACESTE ORE LUCRATE !
În alte țări civilizate standardul salarizării este cel orar, pentru că una e să plătești cu o sumă anume un angajat care lucrează 60 de ore pe lună și alta e să plătești un angajat care lucrează 8 ore pe zi, adică 160-168 ore pe lună !
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 14:52, 25 Iulie 2018
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@flory_mr
In iunie 2013 erati in comitet, ar trebui sa aveti o explicatie privind pierderile mari de apa, ati facut ceva in acest sens?
Din punctul meu de vedere, tinand cont de marimea asociatiei, salariile nu sunt mari, fiti presedinte pentru o singura luna pentru 500 de apartamente cu salariul minim si dupa, asteptam impresii, e foarte usor sa stai pe forum dar cand e vorba de implicare...
Corect @elenazan !
Poate initiatoarea topicului ,cu experienta juridica despre care face vorbire isi anunta interesul pentru nominalizare in functia de reprezentant legal al asociatiei de proprietari si ca sa dovedeasca initiativa personala pentru activitate in interesul asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari poate sa exercite atributiile aferente inclusiv benevol....
ynocentta a scris:

@flory_mr
Faptul ca nu toate răspunsurile mele coincid cu opinia dv nu inseamna ca nu sunt realista
Ati reusit sa faceti o precizare edificatoare=profita de indolenta si neimplicarea proprietarilor,care reprezinta factorul generator in anumite asociatii de proprietari
Exista si asociatii de proprietari unde conducerea este detinuta de mai multe generatii ale aceleiasi familii, unde proprietarii se comporta exact ca niste zombi plătesc tot ce li se impune, semnează tot ce li se pune in fata fara sa crâcnească.
Si dacă majoritatea il doreste presedinte pe X ca asta a facut toată viata si nu se cade acum la batranete sa ii iei satisfactia de presedinte,ce poate sa facă minoritatea ?
Chiar daca exista probe concrete cum sunt disipate sumele rezultate din închirierea partii comune sau cum se valorifica instalatia parte comuna înlocuită, majoritatea ridica osanale si dau acatiste pentru cat mai multe zile la conducerea asociatiei iar minoritatea dupa ce a epuizat formele de manifestare împotriva conducerii,fie s-au resemnat fie analizează variantele pentru a se muta din imobil

Bravo ! Ați dat un răspuns care e asemănător cu părerea mea despre aceste Asociații comunistoide, care doar ne „buzunăresc” permanent, fără a fi mai nimic legal, cel puțin în Asociația mea !
Cum să fi avut noi 13,5 lei de apartament în Mai 2014, și de acum 5 luni avem de plată 30 de lei de apartament ... adică în plus cu aproximativ 8000 de lei venitul Brut (Fondul de Salarii) ?
Ar fi fost, cât de cât aproape legal, dacă din 2014 până azi s-ar fi votat aceste indemnizații în Adunările Generale anuale, odată cu Bugetul anual ... dar noi nu mai știm nimic despre nivelul salariilor lor din 2013-2014, nici măcar ne-oficial (cred că acum președinta care are și al doilea job din 2017, are o indemnizație lunară Netă de la noi, de vreo 1200 - 1500 lei, și asta la un program orar de ... 60 de ore pe lună).
Deci, ea ia bani și de la cel de-al doilea serviciu, dar și de la noi, cei aproape 500 de proprietari (ea nu era proprietară până-n 10.06.2017 și nu avea dreptul să candideze sau să fie aleasă).
Problema e că așa-zisa președintă nu vine la sediul Asociației din 2017, deoarece are program de lucru la cel de-al doilea serviciu (o firmă de Asigurări, din ce știu) - doar după amiaza mai vine, dar foarte rar !
Și în cazul ăsta, n-ar trebui să-i cerem banii luați pe ne-muncă de la noi (ea suge de la două țâțe) ?
Vom invoca în Instanță că nu s-a votat Fondul de Salarii în Adunările Generale anuale, încă din 2013, și astfel nu pot aduce dovada consimțământului proprietarilor din Asociația noastră, că ar fi votat vreo indemnizație de vreo 5 ani !

Altă problemă gravă e faptul că falsa președintă, lucrând la cel de-al doilea loc de muncă, lasă ștampila mai multor persoane, fapt total ilegal - casiera, administratorii, contabila, cenzora, etc., ștampilează ce vor și când vor, odată ce falsa președintă nu e prezentă la locul de muncă de la Asociație !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
elenazan a scris:

@flory_mr
Din punctul meu de vedere, ținând cont de mărimea asociației, salariile nu sunt mari, fiți președinte pentru o singură lună pentru 500 de apartamente cu salariul minim și după, așteptăm impresii, e foarte ușor sa stai pe forum dar când e vorba de implicare ...

Ați scris să vă aflați în treabă, în loc să comentați ceva care se vede că nu vă convine - sigur aveți vreo funcție în Asociația dvs. sau aveți vreo rudă sau un prieten care are legătură cu Asociația de Proprietari.
Eu așa știu, că dacă nu-mi convine un loc de muncă și dacă am salariul mic, refuz să mai lucrez acolo ! Ce-mi tot scrieți pe-aici de implicare, dacă eu știu toate dedesubturile din această Asociație și această așa-zisă președintă a noastră face orice să conducă după propriile legi ?
Cei care se vaită că au salarii mici, să demisioneze, au de ales alte locuri de muncă, nu unul în care ești înjurat zilnic !
Vreau să-mi răspundeți concret la speța mea - Cum poți plăti o falsă președintă (nu era membră proprietară în A.P.71 și nu avea dreptul să voteze sau să conducă Asociația) care din 2017 are un al doilea serviciu și din această cauză nu trece deloc pe la primul serviciu, la sediul Asociației, pentru că are multe acte de semnat și ștampilat !
Apropo, această falsă președintă a Asociației noastre s-ar putea alege cu un dosar penal, deoarece a dat ștampila Asociației oricui era în sediul Asociației, zi de zi - casiera, Administratorii, contabila, cenzora !
E posibil că prin folosirea acelei ștampile în afara președintei, alte persoane să fi făcut cine știe ce Delapidări, cum a făcut vechea conducere de până-n 2013, prinsă la furat în valoare de 55.000 de lei.
DEJA ACEASTĂ IMPOSTOARE ÎNCALCĂ GRAV ART. 18, ALIN.(6) DIN H.G. NR. 1588/2007:
Ștampila Asociației de Proprietari se păstrează și se folosește numai de către președinte sau de vicepreședinte.

Cum noi n-avem vicepreședinte, iar președinta nu vine la sediul Asociației deoarece are alt loc de muncă, prin cedarea ștampilei oricărei persoane din Asociație, poate fi faptă penală !
Ia ziceți, ce răspuns îmi dați citind ceea ce am scris, dacă tot m-ați luat peste picior ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de salarii din asociația noastră a crescut cu aproape 8000 de lei în 4 ani, cu toate că n-au mai angajat pe nimeni ! flory_mr flory_mr CUM E POSIBIL CA ȘEFII ASOCIAȚIEI NOASTRE SĂ-ȘI MĂREASCĂ FONDUL DE SALARII BRUT, DIN MAI 2014 PÂNĂ ÎN 2018, CU O SUMĂ MAI MULT DECÂT DUBLĂ PENTRU ... (vezi toată discuția)
Salariu administrator si presedinte de bloc matiuta matiuta Buna seara Ma intereseaza sa stiu care ar trebui sa fie salariul unui administrator de bloc cu 40 de apartamente,dar al unui presedinte de bloc?Va multumesc. (vezi toată discuția)