avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Monitorizare video loc privat de parcare: am nevoie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Monitorizare video loc privat de parcare: am nevoie de acordul asociației de proprietari?

Buna ziua,

Stau de 6 luni intr-un bloc nou construit de un dezvoltator privat. Am achizitionat impreuna cu apartamentul meu un loc de parcare exterior pe care as vrea sa-l monitorizez video.
Camera ar urma sa fie montata la mine in balcon si indreptata inspre curtea interioara a blocului unde exista si alte locuri de parcare (dar nu ar fi indreptata si nu ar inregistra imagini dinspre bloc).

Intrebarea este: dpdv legal am nevoie de acordul asociatiei pentru a-mi monitoriza locul de parcare? Parcarea este privata, delimitata de bariere de intrare.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@gigiz
Eroarea vâ apartine, ea este încâ si mai gravâ atunci când cineva presupune câ propriile fantasme, vicii, etc..., sunt universale!
Ce sa va face cu imaginile în care vecinul din dreapta aduce acasâ nevasta dea 2oua pentru o partidâ de degete de la picioare în evantai (cunoasteti dvs o marcâ de camerâ de luat vederi care selectioneazâ la înregistrare numai faptele delictuale?)?!?
Nu proiectati în spiritul altora ceea ce dupâ dvs este normal, este o diferentâ între amintirile de vacantâ si lauda sau popularizarea!
Noroc câ pe lumea asta mai sunt încâ indivizi capabili sâ gândeascâ si altfel decât KK&KW! ;-)
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt de acord cu dvs @grosuanatolie.
Excrocheriile sunt grâmadâ în lume dar sensibil mai putine în anumite târi,
Paradoxal?!? Nu, totul depinde de nivelul de civilizatie al târii, al poporului si al etniilor care-l compun.
Ceea ce este descurajant este faptul câ astfel de spete mai produc interogâri de tip arab într-o tarâ europeeanâ!
Demos
Cred ca este cazul sa ne oprim. Chiar nu are rost sa ami continuam. Doar zic.
Sa auzim de bine!
Va multumesc pentru reply. Domeniul public este considerat si parcarea privata a unui ansamblu de locuinte?

grosuanatolie a scris:

Va rog sa lecturati:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Noul Cod civil permite fotografierea sau înregistrarea oricărei persoane şi a oricărui bun privat ce se află pe domeniul public.

Noul Cod civil prevede clar ce fapte sunt considerate atingeri aduse vieţii private prin articolul 74 din Sectiunea a III-a a Capitolului 2.

Ce nu avem voie:

c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite.

Aşadar şi prin urmare, nimeni nu are dreptul să interzică fotografierea atâta vreme cât se afla pe un domeniu public.

Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Vladescu Ionut, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere Laurentiu33 Laurentiu33 Buna , am montat pe balconul blocului meu o camera IP de supraveghere , pt a monitoriza masina din parcare ( fiind sparta de 2 ori ) . Normal , vecinii mi-au ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere betton betton ce pot face in situatia in care un vecin a montat o camera de supraveghere in spatiul comun (casa scarilor)? mentionez ca aceasta camera este indreptata spre ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere Bolo77 Bolo77 Locuiesc la parter si doresc sa montez o camera de supraveghere undeva langa geam(deci pe proprietatea mea) pentru a monitoriza masina din parcare. Este vorba ... (vezi toată discuția)