avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Monitorizare video loc privat de parcare: am nevoie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Monitorizare video loc privat de parcare: am nevoie de acordul asociației de proprietari?

Buna ziua,

Stau de 6 luni intr-un bloc nou construit de un dezvoltator privat. Am achizitionat impreuna cu apartamentul meu un loc de parcare exterior pe care as vrea sa-l monitorizez video.
Camera ar urma sa fie montata la mine in balcon si indreptata inspre curtea interioara a blocului unde exista si alte locuri de parcare (dar nu ar fi indreptata si nu ar inregistra imagini dinspre bloc).

Intrebarea este: dpdv legal am nevoie de acordul asociatiei pentru a-mi monitoriza locul de parcare? Parcarea este privata, delimitata de bariere de intrare.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator

Vladescu Ionut a scris:

Va multumesc pentru reply. Domeniul public este considerat si parcarea privata a unui ansamblu de locuinte?.

In celalalt topic chiar dvs ati afirmat ca locul de parcare l-ati cumparat cu acte separate si ca nu apartine ADP (Administratia Domeniului Public) De aici eu trag concluzia ca parcarea respectiva NU este domeniu public. Gresesc???
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parcarea privatâ a unui ansamblu de locuinte este un loc public dacâ aceastâ parcare este accesibilâ serviciilor de salubrizare publice sau private, vizitatorilor locatarilor, rudelor acestora, etc...!
Casa scârii, ascensorul, etc... sunt locuri private cu acces al publicului (deci publice) cu acelas titlu ca parcârile.
Notiunea de spatiu comun într-o coproprietate îi conferâ caracterul public!
Pt vecin, eu sunt public, pentru mine, vecinul este public, amândoi avem drepturi si obligatii atât cu titlu privat în cadrul codominiumului cât si cu titlu public în cadru de viatâ în societate în general.
Legea se aplicâ chiar dacâ ea nu este înscrisâ în regulamentul de coproprietate.
Parcarea are un caracter privat in sensul in care apartine doar locatarilor din bloc. Blocul si parcarea sunt construite de un dezvoltator privat.

Nu stiu, legislativ ce inseamna domeniu public. Aceasta parcare poate fi accesata de catre orice om pe picioarele lui. Auto este accesibila doar autovehiculelor care au acces la ridicarea barierei (deci, doar celor care au acte pe acele locuri de parcare).

Deci, asta intreb si eu: Daca am acte de proprietate pe acel loc de parcare ce caracter are parcarea? Public sau privat?

Cred ca avem nevoie de parerea unui avocat.

gigiz a scris:

Vladescu Ionut a scris:

Va multumesc pentru reply. Domeniul public este considerat si parcarea privata a unui ansamblu de locuinte?.

In celalalt topic chiar dvs ati afirmat ca locul de parcare l-ati cumparat cu acte separate si ca nu apartine ADP (Administratia Domeniului Public) De aici eu trag concluzia ca parcarea respectiva NU este domeniu public. Gresesc???

~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara!
Dupa intrarea in vigoare la 25.05.2018 a legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cred ca ar trebui sa lecturati cu atentie si urmatorul ghid: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere Laurentiu33 Laurentiu33 Buna , am montat pe balconul blocului meu o camera IP de supraveghere , pt a monitoriza masina din parcare ( fiind sparta de 2 ori ) . Normal , vecinii mi-au ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere betton betton ce pot face in situatia in care un vecin a montat o camera de supraveghere in spatiul comun (casa scarilor)? mentionez ca aceasta camera este indreptata spre ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere Bolo77 Bolo77 Locuiesc la parter si doresc sa montez o camera de supraveghere undeva langa geam(deci pe proprietatea mea) pentru a monitoriza masina din parcare. Este vorba ... (vezi toată discuția)