avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie masina second hand din ue
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie masina second hand din ue

Firma din RO platitoare de TVA achizitioneaza de la o PJ din Germania inregistrata in scopuri TVA o masina second hand pentru nevoile firmei. Pe factura de achizitie scrie "livrare neimpozabila cf. art. 138 al directivei 2006/112/CE"

1.Se declara in 390? Dar 092, se depune?
2. Pe ce perioada se amortizeaza o masina second hand?
3. Daca peste 1 an firma doreste sa vanda aceasta masina, va emite factura cu sau fara tva?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 10:28, 6 Decembrie 2009
este o achizitie intracomunitara. faci taxare inversa si intocmesti declaratiile corespunzatoare. Atentie! Daca pana acum ai fost platitor trimestrial de tva ai termen primele 5 zile din luna urmatoare achizitiei pentru a completa 092 (treci la platitor lunar).
cand vinzi masina colectezi tva.
Si pentru durata de amortizare, ai nevoie de o expertiza tehnica. Altfel aplici durata din catalog (eu asa am facut)
In legatura cu amortizarea mai sunt necesare cateva precizari:

1. Amortizarea contabila o veti face in baza deciziei AGA (oricat- cel putin acum cat mai este in vigoare 1752).
2. Dar pentru amortizarea fiscala, adica partea de amortizare deductibila fiscal, trebuie sa respectati ce scrie in catalog adica:
"III. 3 In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de utilizare neconsumata, pentru care se cunosc datale de identificare (data punerii in functiune, durata normala de utilizare ramasa), recuperarea valorii de intrare se face pe durata normala de functionare ramasa.
In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de functionare expirata sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau expert tehnic independent."
O.M.F.1752 / 2005 este abrogata
omef 1752 este in vigoare ; este modificat si completat de omef 2374/2007 si este in vigoare pina la 01.01.2010
De la 01.01.2010 este abrogat , prin 3055/2009.

Alte discuții în legătură

Incadrare mijloace fixe irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am cumparat din Germania doua mijloace fixe second hand: un frigider(1000 euro) si un congelator(1000 euro). Va rog frumos sa-mi spuneti cum le ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)