1.In situatia in care o decizie a curtii de apel este atacata cu recurs la ICCJ mai este definitiva si poate fi executata pana la finalizarea procesului la ICCJ?
2.Este obligat judecatorul de executare a deciziei penale sa comunice prin instiintare persoanelelor condamnate ca trebuie sa achite cheltuielile de judecata ?
Nu dezinformez, poate nu intelegeti dvs ce incerc sa va spun.
In legislatia actuala exista doar recursul in casatie care este cale extraordinara de atac si care se exercita pentru motive strict si limitativ prevazute de lege. Toata procedura o gasiti incepand de la art. 433 si urm. c.p.p.
Intr-adevar, instanţa care admite în principiu cererea de recurs în casaţie sau completul care judecă recursul în casaţie poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii, putând impune respectarea de către condamnat a unora dintre obligaţiile prevăzute la art. 215 alin. (1) şi (2) c.p.p.
Domnul avocat , cred ca nu m-am facut lamurit indeajuns.
Dosarul este la ICCJ , judecatorul nu a raspuns la solicitarea de a suspendare .
Intrebarea mea era daca judecatorul delegat cu executarea este obligat sa puna in executare decizia penala a CAB inainte de a se solutiona recursul.
Este o decizie a CAB ca instanta de apel.
In cazul efectuarii muncii in folosul comunitatii , inainte de decizia de achitare la ICCJ , nu apare o vatamare pe care-l suporta condamnatul ?Care este rezolvarea acestei spete ?