avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru alcool la volan(1,09 mg/l alcool ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru alcool la volan(1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat). La ce mă pot aștepta?

M-am urcat baut la volan si am condus fara abateri de la regimul rutier.
Dar da, eram baut, nu am constientizat ceea ce fac, fapt pe care il regret acum foarte mult, dar nu mai am ce face, este consumat.
Am dat peste un filtru rutier pe care oprea orice conducator auto si ii testa.
Eu am avut o alcolemie in aerul expirat de1.09. Mi s-au luat si probe de sange, dar nu stiu rezultatul. Am platit la IML pentru analiza. Am fost cooperant tot timpul, nu am antecedente, fara accident, victime, etc.
La ce sa ma astept ? Lucrez, am un serviciu, am o viata.. Regret enorm cele intamplate. Toata viata mea s-a schimbat de atunci, nu pot sa mai dorm, nu pot sa mai mananc. Inca retraiesc acele momente. La ce ma pot astepta ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati avut alcoolemie foarte mare, valoare din sange o sa fie undeva la dublul valorii din aerul expirat. Probabil veti fi trimis in judecata si condamnat.
Individualizare pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Va puteti astepta la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, posibil si pedeapsa complementara sa nu conduceti in termenul de supraveghere.
Asigurati-va apararea.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Alcoolemia din sange va fi peste 2 la mie, ceea ce inseamna cu siguranta un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Cu o aparare calificata puteti spera chiar si la o amenda penala, dar depinde de multe alte detalii. Cert este ca este o fapta penala, ca trebuie sa va angajati un avocat si sa va pregatiti de declaratii, drumuri la politie, instanta.
Mult succes!
Dacă ai fost forțat să introduci alcool în organism și erai conștient de acest lucru, chiar de la începutul operației trebuia să arunci cheile de la mașină să nu mai ști de ele. Dacă însă ai acceptat conștient să te droghezi de plăcere trebuie să suporți consecințele și să mulțumești divinității că nu ai produs lucruri grave ( accident, distrugeri de vieții etc.) și să conștientizezi că și altădată, dacă nu renunți la carnetul de conducere, vei fi pus în această postură pentru că sigur nu ai capacitatea să te poți controla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins de poliție cu o alcoolemie de 1.34 dar eram staționat și fără motor pornit. este legal să ți se ia alcoolemia și în aceste condiții? sercy sercy buna ziua!am fost prins de politie cu o alcolemie de 1.34 dar eram stationat fara motorul pornit!tin sa precizez ca am acrosat un autoturism de fapt l-am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan DumanIrina DumanIrina Buna ziua! Referitor la sanctiunile aplicate in urma descoperirii unei persoane conducand sub influenta bauturilor alcoolice, imi e neclara multitudinea de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, alcoolemie drakulageof drakulageof buna ziua as avea si eu o intrebare! intr-o seara am fost implicat eu si un prieten intr-un accident rutier eu sunt de vina si partea nasoala este ca am si ... (vezi toată discuția)