Buna seara,
Ma intereseaza daca este legal ca banca la care am un credit pentru prima casa sa incheie in numele meu o asigurare PAD + Facultativa la o terta firma trimitandu-mi doar o informare pe mail in care specifica:
"Mentionam, totodata, si ca, neprimirea din partea ta a politelor de asigurare reinnoite pana la data mai sus mentionata echivaleaza cu acordul tau expres pentru prelucrarea datelor tale cu caracter personal (nume, prenume, CNP, adresa imobil) in scopul incheierii de catre X Bank, in numele si pe seama ta, a politelor de asigurare necesare.
In cazul in care ne vei prezenta dovada existentei unei polite facultative de locuinta (incheiata in conformitate cu cerintele in vigoare) dupa data de deschidere a politei facultative de asigurare incheiate de Banca (asigurare de locuinta de grup), aceasta din urma va inceta in luna imediat urmatoare, fara a fi restituite primele de asigurare incasate deja. "
Am facut deja o reclamatie catre banca, in care solicitam restituirea sumei pentru prima incasata deja, dar am fost refuzata pe motiv ca era de datoria mea sa trimit la termen politele reinnoite.
Mentionez ca politele au fost reinnoite la timp si au avut continuitate si ca in contract, nu este stipulat faptul ca banca nu este obligata sa imi restituie primele incasate.
De asemenea, faptul ca nu am raspuns in timp util la mailul de mai sus, nu reprezinta acordul meu pentru prelucrarea datelor mele personale de catre alta companie.
Va multumesc pentru raspuns,
O seara buna,
Cel mai recent răspuns:
maconni , utilizator
23:35, 30 Iulie 2018