avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce cota îmi revine la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce cota îmi revine la succesiune

În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În contractul cu plata în rate la acel moment pe care la încheiat tatăl meu ca titular eu am fost trecut ca am dat avansul în valoare de 12400 lei la aceea vreme și faptul că am fost și.girant plătitor. De menționat ca în 1992 tatăl meu era pensionar. Ratele i-au fost oprite din pensie. Anul trecut tată a decedat. Suntem 5 frați. Ce cota am eu care am fost trecut doar în contractul cu plata în rate și cel care am contribuit la cumpărarea acestui imobil față de ceilalți 4 frați. Doresc să fac partaj succesoral în. Instanța. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 09:44, 27 Iulie 2018
1/5 din valoarea apartamentului. Pentru ca ati dat acel avans, puteti solicita instantei sa constate ca dvs. aveti o creanta fata de defunct. Oricum, depinde daca ceilalti va contesta creanta, daca ati locuit in apartament... pot invoca termenul de prescripție de 3 ani de la data platii avansului; daca ceilalti frati nu au contestat creanta sau daca ati locuit in apartament, aveti sanse mai mari sa cîștigați.
Am locuit permanent în apartament
Atunci puteti sustine in instanta ca parintii si fratii s-au recunoscut creanta. Insa, asta nu va garanteaza că veți câștiga 100%. Depinde de probele care se vor administra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În contractul cu plata în rate la acel moment pe care la încheiat tatăl meu ca titular eu am ... (vezi toată discuția)
În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În ... ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În contractul cu plata în rate la acel moment pe care la încheiat tatăl meu ca titular eu am ... (vezi toată discuția)
Dreptul succesoral adison adison Dupa decesul tatalui meu, si impartirea masei succesorale intre mama si 2 copii, mi-a revenit o cota parte de 3/8 dintr-un ap cu 4 camere. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)