avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În contractul cu plata în rate la acel moment pe care la încheiat tatăl meu ca titular eu am fost trecut ca am dat avansul în valoare de 12400 lei la aceea vreme și faptul că am fost și.girant plătitor. De menționat ca în 1992 tatăl meu era pensionar. Ratele i-au fost oprite din pensie. Chitanta cu care s-a plătit avansul la imobil este pe numele meu. Anul trecut tată a decedat. Suntem 5 frați. Ce cota am eu care am fost trecut doar în contractul cu plata în rate și cel care am contribuit la cumpărarea acestui imobil față de ceilalți 4 frați. Am locuit permanent în acest imobil din 1973 și până în prezent. La data cumpărării imobilului doar eu avem servici și tata pensia. Doresc să fac partaj succesoral în. Instanța. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 23:15, 4 Ianuarie 2019
Legal, 1/5, la fel ca toti ceilalti.
Puteti incerca sa solicitati dreptul de creanta reprezentând avansul platit catre tata daca ati locuit permanent in imobil. Bine ar fi sa nu fi trecut 3 ani de la decesul tatălui, altfel, e posibil ca fratii sa va invoce exceptia prescripției. Cu privire la prescripție, jurisprudenta nu este unitară, si ar fi bine sa nu riscati sa treaca termenul de 3 ani. Ati putea merge pe îmbogățirea fara justa cauza a fraților daca cotele ar fi egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cota îmi revine la succesiune ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În contractul cu plata în rate la acel moment pe care la încheiat tatăl meu ca titular eu am ... (vezi toată discuția)
În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În ... ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA În anul 1992 am dat avansul pentru cumpărarea imobilului. În contractul cu plata în rate la acel moment pe care la încheiat tatăl meu ca titular eu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune antoniaantonia antoniaantonia Intre 1992 - 1999 am achitat ratele, in calitate de girant - platitor, pentru casa mamei. In actul de cumpararecu plata in rate a imobilului exista trecut ... (vezi toată discuția)