avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Deshumarea
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Deshumarea

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii. Am un vecin a carui fiica a decedat din motive necunoscute cand avea 15 ani, asta se intampla dupa revolutie. Fetita s-a simtit rau dintr-o data si in 2 saptamani a decedat. A fost cu ea la mai multe spitale si la mai multi medici, i-au facut atunci RNM, analize, punctie din coloana si nu s-a putut gasi niciun diagnostic. La deces i s-a scris insuficienta renala, insuficienta hepatica si alte diagnostice pe care nu le stiu acum.
Vecinul meu doreste sa o deshumeze si sa afle de ce a decedat copila doar ca nu stie ce pasi ar trebui sa urmeze si unde sa mearga. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Locuim in Bucuresti. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Onushca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 27 Iulie 2018
Cred ca numai cu acordul Parchetului de pe langa Judecatoria de domiciliu....
Daca nu ma insel dupa 7 ani de la deces se obtine mai usor o deshumare

Orice alta actiune neautorizata constituie infractiune de Profanare de Morminte si se pedepseste cu inchisoarea
Practic nu stiu ce ar mai putea spera sa gaseasca dupa 20 de ani de zile ca sa constate cauza decesului si sa determine o ancheta .
Dumneavoastra stiti daca se merita sa tulburati linistea decedatei
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
DenisRif, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Mama fetitei nu are deloc liniste de atunci. Vor sa stie cauza decesului pentru a sta linistiti probabil, nu stiu.
M-ar interesa mai multe detalii cum se face asta. Care sunt actele necesare si care este procedura. Din pacate la noi in tara totul merge greu iar functionarii publici nu prea au chef de vorba pentru a ne indruma cum sa procedam.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt 2 aspecte distincte deshumatul si procedura de cercetare cauza mortii
Trebuie sa precizati date concrete
Atat timp cat nu precizati cu certitudine data/anul decesului,nu se poate preciza procedura durmat pentru deshumare
Pot fi mai multe situatii
Procedura cercetarii cauzelor decesului poate sau nu sa fie realizata si este conditionata d emai multi factori
Este greu de crezut ca la un interval atat de mare sa mai existe material care sa poata fi reexaminat
Initial vecinul sa studieze intreaga documentatie consemnata de autoritatea care a executat necropsia fiicei sale
Pentru a putea exhuma este nevoie de o hotarare a unei instante de judecata. Va trebui sa deschideti actiune in instanta civila. Puteti fi ajutata daca veti contacta un avocat.

Alte discuții în legătură

Deshumare catalina_lpd catalina_lpd Am 24 de ani si tatal meu am murit anul acesta in ianuarie. Tatal meu locuia in Craiova, iar eu ma mutasem impreuna cu fratele si mama mea in Bucuresti. Am ... (vezi toată discuția)
Deshumare gina_with_the_jad@yahoo.com gina_with_the_jad@yahoo.com Ma numesc Gina fostul meu sot a murit anul trecut dar fiul meu acum vrea deshumare pentru al muta in alt cimitero dar eu nu sunt de acord ce poate sa faca el ... (vezi toată discuția)
Profanare de mormant, exhumare fara permisiunea proprietarului ContSters379157 ContSters379157 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si as dori putina consultanta daca se poate. Sunt proprietarul unui loc de veci, unde a fost demult, in 1986 inmormantat ... (vezi toată discuția)