avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce optiuni am daca intru in conflict cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce optiuni am daca intru in conflict cu angajatorul

Art 30 din CCM 2018-2019 prevede urmatoarele:
“Art. 30 Stabilirea clasei de salarizare in cadrul aceleiasi functii sau alteia echivalente, cu ocazia aplicarii noului contract colectiv de munca sau a unui act aditional de prelungire a valabilitatii acestuia, se va face prin negociere individuala intre conducatorul unitatii sau subunitatii cu competenta de angajare si salariat, avand in vedere propunerea conducatorului locului de munca, in prezenta reprezentantului sindicatului, in limitele bugetului aprobat.
In situatia inregistrarii unui act aditional la CCM prin care se modifica limitele de salarizare ale unor functii, se va proceda la negocieri individual pentru personalul incadrat in aceste functii.”
Concret , am fost chemat in biroul d-nei Director Adjunct Economic si mi s-a comunicat ca nu mi s-a acordat clasa de salarizare solicitata inca de la CIM -ul anterior pe care l-am semnat cu obiectiuni, -mentionez ca nu negociasem nimic pana la data respectiva -si imi recomanda sa merg daca sunt nemultumit alaturi de dansa si de reprezentantul sindicatului in biroul dl Director la “negociere”
De buna credinta , ma prezint in biroul dl Director pentru negocierea contractului individual de munca. Aici surpriza, inca de la inceput sunt anuntat de dl Director ca ii pare rau dar nu are bani si depaseste bugetul aprobat daca imi acorda mie clasa respectiva
Din discutiile avute am aflat cu stupoare ca d-na Director Adjunct Economic repartizase, deja, suma primita de la organul superior dupa bunul sau plac, dupa criterii cunoscute numai de ea , la functia economist 1 nealocand nici o suma , suma primita fiind repartizata numai la economist III si economist II.
Am refuzat semnarea procesului verbal de negociere aratand ca aceasta nu este o negociere reala, este un simulacru de negociere.
De asemenea am refuzat sa semnez si contractul individual de munca.
Consider ca din start ca mi s-a luat dreptul de participare la negocierea individuala ( ce sa negociez suma 0.00 lei) si rezultand de fapt ca aceasta era o negociere de forma, fara obiect , doar ca conducerea sa aiba acoperire ca “respecta “ cu sfintenie articolul 30 din CCM
Am facut o sesizare la organul ierarhic superior despre modul de repartizare a sumelor primite pentru acordarea de clase conform CCM
Mentionez ca indeplinesc toate contitiile pentru obtinerea clasei respective.
Daca primesc un raspuns negativ la sesizarea mea va rog sa-mi spuneti ce optiuni am pentru incetarea conflictului cu angajatorul, si eventual ce sanse de castig am in instanta. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
stanluc, utilizator
Cel mai recent răspuns: stanluc , utilizator 19:24, 27 Iulie 2018
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti in instanta .... optiunile pentru incetarea conflictului nu pot fi decat doua : fie acceptati solutia angajatorului , fie acesta va acorda clasa de salarizare.

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti in instanta .... optiunile pentru incetarea conflictului nu pot fi decat doua : fie acceptati solutia angajatorului , fie acesta va acorda clasa de salarizare.

Exista un termen in cadrul caruia trebuie stins conflictul ?
Asa, conflictul poate ramane pana la incheierea unui nou contract individual de munca dupa negocierea CCM 2019-2020
Multumesc mult pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
stanluc, utilizator
Nu exista astfel de termene.
Multumesc mult pentru raspuns . O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocaj in negocere salariala vasianp vasianp Am ajuns aproape de a finaliza procesul negocierii,am primit dosarul cu documentele ce trebuie semanate de catre membrii Comisiei de negociere.In dosar am ... (vezi toată discuția)
Sector bugetar - calcul salariu mir452 mir452 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si sa-mi acordati un sfat juridic in problema de serviciu prezentata de mine: - potrivit carui articol de lege se ... (vezi toată discuția)
Cim (contract individual de muncă) sexu sexu dacă se refuză negocierea CIM , cât timp să aștept sau ce pot face ? menționez că lucrez din 1999 ,și este vb de refuzul de a negocia ,deși am făcut ... (vezi toată discuția)