avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Comercializare joc de carti
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Comercializare joc de carti

Buna ziua,

Doresc sa comercializez un joc de carti creat de mine.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce acte sunt necesare pentru comercializarea lor?
2. Produsul se poate face pe firma? (detin o firma nou infiintata de grafica)
3. Care este procesul pentru a ajunge sa comercializez acest joc in Romania dar si in afara tarii? Nu prea stiu de unde sa incep. Partea de grafica este facuta de mine, iar printul il voi face in Romania sau China in functie de ofertele primite. Mai departe de atat nu stiu ce licente am nevoie sau cum anume trebuie sa procedez.

Mentionez ca sunt la inceput cu toate si inca nu stiu exact ce si cum.
Jocul va fi in engleza pentru vanzarea externa si in romana pentru vanzarea din Romania.

Nu prea stiu exact cum functioneaza sistemul, si nu as vrea sa omit ceva sa am probleme mai tarziu.
Orice sfat este mai mult decat bine venit.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:26, 29 Iulie 2018
Va recomand sa incepeti cu OSIM pentru a va proteja creatia. Ulterior, puteti incepe sa vindeti, fara cerinte legale speciale de indeplinit.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
ContSters487475, utilizator
Simplu: licente va trebuie daca ati copiat ceva de la altii (cu exceptia a ceea ce este in domeniul public). Altfel actionati ca oricare alta firma care produce produse. Drepturi de autor are cine arata ca a publicat jocul primul. Nu aveti voia sa incalcati marcile comerciale deja depuse de altii.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietate intelectuala SlimBg SlimBg Buna ziua. Am cateva intrebari care graviteaza in jurul aceluiasi subiect, si le voi nota cu 1,2,3. Trademark-ul este aplicat international sau pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de autor/licenta articole marvel AxelF AxelF Buna ziua. Vreau sa aflu daca am dreputul de a comercializa produse pe teritoriul Romaniei, in special stickere autocolante de perete, cu personaje Marvel ... (vezi toată discuția)