avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Solicitare copie buletin prin pagina FB
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Solicitare copie buletin prin pagina FB

Buna ziua.
Ca ONG, prin pagina FB administram o campanie de sterilizari gratuite animale.
Obisnuiam sa solicitam celor care se inscrie in campanie o copie (poza) de pe un act de identitate cu adresa, cu scopul de a-i gasi in cazul in care "uita" sa ridice animalul operat de la cabinetul cu care colaboram (abandon).
Va rugam frumos sa ne spuneti cum ar trebui sa procedam pentru a fi in limite legale cu aceasta solicitare dar nici noi sa nu ramanem "descoperiti".
Serviciul pe care il oferim (sterilizare pisica femela, de exemplu) are o valoare de piata de 150 lei in orasul nostru.
La corespondenta paginii au acces 4 administratori. Nu salvam copiile de pe acte dar raman in istoricul de corespondenta a paginii.
multumim.

Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:16, 1 August 2018
Noua legislatie privind prelucrarea datelor cu caracter personal nu interzice sa prelucrati CNP si alte date continute in CI, insa trebuie sa justificati foarte bine de ce o faceti si sa aratati ca tineti prelucrarea la minimul necesar si ca oferiti garantii solide de impiedicare a accesarii neautorizate a acelor date.... Ar putea fi destul de dificil sa argumentati ca e o masura proportionala sa ceri prin FB copia CI, ca e insuficienta o masura care duce la prelucrarea de mai putine date..... Insa esential este cum vi se transmite copia de CI, cum si cat o stocati etc. Aici trebuie sa va redactati o politica privind datele cu caracter personal care sa explice in detaliu fiecare aspect si sa arate de ce nu merge cu mai putin
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Ar fi o posibilitate sa le scriem sa blureze sau sa acopere cu o hartiuta CNP-ul.
De fapt pe noi ne intereseaza adresa lor, pt cazul in care nu ridica animalul de la cabinet dupa operatie.
Si in rest, sa explicam intr-un text ca nu publicam, nu stocam si nu oferim informatiile catre terti, decat in cazul in care se incalca legea (prin abandon) sau daca e nevoie sa contactam familia?Atat este de ajuns?
Nu e nevoie sa ne inregistram undeva ca operator de date personale?
Nu mai exista institutia inregistrarii ca operator de date cu caracter personal. Oricum acest subiect nu este specific ONG-urilor si prin urmare consider ca iese din domeniul caruia ii este dedicata aceasta sectiune de formum pe aceasta platforma de comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a steriliza animalul de companie prin hcl karytat karytat Buna ziua. Am si eu o intrebare. Primaria Timisoara obliga toti cetatenii care locuiesc in municipiu sa sterilizeze toate animalele care nu au pedigree, chiar ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)