avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordare imprumut. societatea sa ajute un angajat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordare imprumut. societatea sa ajute un angajat

Buna ziua,

As dori sa stiu ce tip de contract ar trebui sa fac sau ce modalitate as putea gasi ca societatea sa ajute un angajat cu o suma de bani iar angajatul sa se angajeze in a restitui acea suma in transe lunar.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:18, 30 Iulie 2018
Semnați un contract de împrumut!
Totodată, o decizie AGA avand ca obiect încheierea unui asemenea contract ar fi recomandată.
Si atunci daca as face asta de ce ANAF vine cu obiectia : in obiectul de activitate al societatii nu este mentionat codul caen pentru acordare imprumuturi si ca nu suntem indreptatiti sa facem acest lucru?
Ce as putea face altceva?
Functie de suma acordata ii dati un "avans" din salariu si ii retineti la salariu transe lunare.
Face o cerere pentru acordarea unei sume X pentru rezolvarea unor probleme familiale si isi ia angajamentul sa restituie lunar Y lei.
Vă rog să observați dispozițiile art. 2158 alin. (2) din Codul Civil, care subliniază că nu este necesară deținerea de autorizație emisă de instituții specializate, dacă împrumutul nu are caracter profesional.
Prin urmare, în contextul în care activitatea de acordare de împrumuturi către salariați nu se transformă în succesiune temporară, nefiind regulată, neavând ca scop obținerea de venituri din dobânzi semnificative, puteți contracta nestânjenit.
Mai mult decât atât, nu se vor impozita, neavând natură juridică de venituri salariale.
Dvs optați pt varianta pe care o considerați optimă.
Cu stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut angajat stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Am si eu o intrebare. Societatea doreste sa \"ajute\" un angajat oferindu-i un imprumut. Cum se poate face, care sunt pasii de urmat. Angajatul ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Am urmatoarea speta: societatea X SRL imprumuta un angajat al sau cu o suma de bani, cu conditia ca aceasta suma sa fie rambursata in termen de 1 ... (vezi toată discuția)
Imprumut societate tampau gabriela tampau gabriela Cum se procedeaza daca o persoana fizica ( nu este asociat al firmei ) imprumuta o societate cu suma de 100.000 euro ? Se face contract de imprumut prin ... (vezi toată discuția)