avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
av.antoanelageaman a scris:

In toate dosarele in care se solicita incredintarea la tata ( deci se sparge cutuma) ancheta sociala are o mare importanta, credeti-ma.As putea spune ca are cea mai mare importanta, deoarece ofera judecatorului o raportare certa, si stim cat de mult se bazeaza pe anchete, expertize etc,:D .In cele cu incedintare la mama sau in care partile se inteleg asupra incredintarii , aveti probabil dreptate.

Sunt de acord cu colega mea.
Personal am avut o minora incredintata tatalui, dar aceasta avea 15 ani, fiind audiata de instanta.
Sanse zic eu ca sunt,numai ca trebuie sa va luati un avocat bun si sa strangeti cat mai multe probe.Si inca un sfat,incercati sa audiati martori care au vazut cele sustinute de dvs.Conteaza foarte mult.
Mult noroc va doresc!
Din ce am vazut pe la diversi prieteni si cunoscuti care au divortat si au avut asemenea probleme , tot ce pot sa va sfatuiesc este sa va angajati un avocat care crede in cauza dumneavoastra , nu un avocat care vrea doar sa va ia banii si atat .
Sanse aveti , pentru ca judecatorii au inceput sa inteleaga ca traim intr-o Romanie europeana , in care cetatenii se casatoresc si divorteaza , iar barbatii isi iubesc copii la fel de mult ca si sotiile lor . :(
Chiar daca judecatorii nu prea se obosesc sa citeasca dosarul cauzei si judeca potrivit cutumei care spune ca minorii trebuie incredintati mamelor indiferent de situatie , sunt sigur ca un aparator dedicat total cauzei dumneavoastra va obtine rezultatul asteptat .

Au fost si cazuri in care mama minorului se prostitua iar judecatorii au considerat ca minorul nu trebuie despartit de mama , :O si ca tot ceea ce a facut a facut in interesul minorului . :stunned:

Sper sa ne tineti la curent cu evolutia cazului dumneavoastra .
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Costinel Burca, Contabil
este destul de greu.fetita este incredintata mamei daca indeplineste conditiile de crestere si educare.avand sursele necesare.
Desi inteleg ca nu sunteti din Bucuresti va pot spune ca aici am vazut si am avut destule cauze castigate cu incredintare la tata.Asa ca, parerea mea e sa va angajati un avocat bun care sa va sustina cauza si sa aduca si jurisprudenta in sustinere.Ca sa va incurajez, in 2004 am avut 3 cauze castigate cu acest obiect..iar de atunci , pana acum s-au facut progrese..
Poate s-au facut regrese..si asta va spune un tata care se lupta de peste 2 ani pentru copilul lui.
Dar angajati-va cel mai bun avocat posibil si sa ne tineti la curent.....

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)