Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Va rog sa ma credeti ca nu pot dormi noaptea. Pe 8 martie (ce sumbru, chiar de ziua mamei!) va fi termen la procesul in cauza. Si atat avocatul, cat si tatal, se pregatesc... Si discutam, intorcand problema pe toate fetele.
Acum, eu imi amintesc ce a zis Cioran, parca: "Secolul XX va fi religios sau nu va fi..." Mama respectiva isi iubeste copiii, e adevarat, in felul ei. In astfel de procese, primeaza interesul minorului. Deci niste adulti, STRAINI fata de minor, vor hotara soarta acestuia. (Doamne, unde sunt cauzele mele impersonale, cu litigii comerciale ?!? Cine m-a pus sa ma amestec?) Si ce realitate cruuda a redat antr !
Daca tatal in cauza (e tanar inca, in jur de 40) se recasatoreste? Va schimba acest lucru pozitia si judecata instantelor fata de "interesul minorilor"? Dupa mine, o consiliere psihologica ar fi adus familia respectiva pe fagasul normal. Dar mama a refuzat cu vehementa sa participe la respectiva consiliere, initiata de tatal minorilor. Am discutat cu avocatul toate opiniile postate aici pe forum. Daca mai aveti idei, va rog sa le postati. Si ma rog sa nu gresesc in privinta minorilor... care o fi, oare, interesul lor? Cum ar putea fi protejati de propriii parinti, care ii iubesc, fiecare in felul lui?
Fodor Carmen liliana a scris:
Va rog sa ma credeti ca nu pot dormi noaptea. Pe 8 martie (ce sumbru, chiar de ziua mamei!) va fi termen la procesul in cauza. Si atat avocatul, cat si tatal, se pregatesc... Si discutam, intorcand problema pe toate fetele.
Acum, eu imi amintesc ce a zis Cioran, parca: "Secolul XX va fi religios sau nu va fi..." Mama respectiva isi iubeste copiii, e adevarat, in felul ei. In astfel de procese, primeaza interesul minorului. Deci niste adulti, STRAINI fata de minor, vor hotara soarta acestuia. (Doamne, unde sunt cauzele mele impersonale, cu litigii comerciale ?!? Cine m-a pus sa ma amestec?) Si ce realitate cruuda a redat antr !
Daca tatal in cauza (e tanar inca, in jur de 40) se recasatoreste? Va schimba acest lucru pozitia si judecata instantelor fata de "interesul minorilor"? Dupa mine, o consiliere psihologica ar fi adus familia respectiva pe fagasul normal. Dar mama a refuzat cu vehementa sa participe la respectiva consiliere, initiata de tatal minorilor. Am discutat cu avocatul toate opiniile postate aici pe forum. Daca mai aveti idei, va rog sa le postati. Si ma rog sa nu gresesc in privinta minorilor... care o fi, oare, interesul lor? Cum ar putea fi protejati de propriii parinti, care ii iubesc, fiecare in felul lui?
Daca tatal se recasatoreste consider ca i-ar creste sansele insa nu ajunge doar atata.
Chestia cu refuzul la psiholog nu intereseaza instantele din ce am vazut eu.Se fac ca ploua...
Trebuie luptat dar este o lupta lunga de ani si ani...si se vor cheltui multi bani pe avocati.
Tatal poate sa castige in prima instanta si sa piarda apoi in apel sau in recurs...orice se poate...
Oricum procesul va fi echilibrat si va depinde foarte mult de apararile avocatilor celor doua parti.Depinde si ce se va dovedi.
Daca mama minorului este credincioasa probabil ca va spune adevarul.Care o fi acela...
U.B.I.K., chestiunea legata de executarea silita exista.Adica tatal castiga copilul si acesta trebuie smuls de la mama sa.Parerea mea este ca daca acesta nu vrea sa mearga la tatal sau problema este mult mai complicata decat iti poti imagina.Politia nu poate agresa fizic si psihic minorul deoarece il poate traumatiza psihic la un mod de deosebit de grav, ii poate genera o stare de boala psihica care sa duca la un tratament al acestuia ani si ani.Adica politia risca sa fie data in judecata si sa plateasca daune materiale si morale.
Ideea este ca MINORUL SA NU VREA SA PLECE DE LANGA MAMA SA si nu mama sa de langa minor.Nu ma refer la faptul ca mama minorului fuge cu minorul din oras sau din tara.
Sa ii ceara executorul sa plece de langa minor o poate face dar de fapt copilul trebuie luat de tatal sau si nu cu forta de constrangere a statului ( aici e problema).
Copilul trebuie sa vrea sa mearga la tatal sau.Daca acesta vrea sa mearga cu el executarea se va desavarsi chiar daca mama lui se opune.Atunci poate interveni si politia sa impiedice un scandal iminent.
Parerea mea este ca trebuie bine gandita situatia pana in momentul executarii silite si nu consider sterila executarea silita pentru ca degeaba ai o hotarare judecatoreasca pe care o poti executa de abia dupa 3-4 ani de eforturi...si cand se va apropia cat de cat cu sanse de asa ceva se poate hotara...reincredintarea minorului mamei sale...
Adica executarea silita poate sa fie mai dificila decat insasi procesele in faza de judecata pana in recurs inclusiv...care, asa cum spuneam, vor fi echilibrate si complicate depinzand de N lucruri...
avocat Claudiu Lascoschi