avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare ore suplimentare de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare ore suplimentare de noapte

Buna ziua,

avem un angjat care a lucrat sambata noaptea. aceste ore sunt considerate suplimentare de noapte ( nu era tura lui, el lucrand in ture de L-V). Doreste sa-si ia recuperare in zilele urmatoare si sa mu i le platim ca ore suplimentare ( aceasta presupunand sa-i platim doar sporul de 25% ).
Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa isi ia recuperare si sa-i platesc doar sporul de 25%.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 31 Iulie 2018
Si atunci intrebarea mea este de ce ITM (si aici vorbesc de 2 ITM-uri din orase diferite) spun ca munca suplimentara este cea in afara duratei normale de lucru si anume au spus clar ca daca un angajat are pe cim de luni-vineri 8 ore pe zi si el lucreaza de luni -vineri 8 ore normale dar este chemat sambata sa mai lucreze inca 5 ore atunci acele 5 ore sunt declarate suplimentare?
Este opinia lor ... nu trebuie sa coincida cu a mea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare/ore weekend luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie mai complexa. -pontaj cu ture de angajati -din total reies: ore suplimentare, ore de weekend, ore de ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Sunt un pic c-am nedumerita ca sa zic asa. la orele de noapte lucrate intr-o zi de sambata, daca societatea nu plateste ore suplimentare cum se ... (vezi toată discuția)