avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Inregistrare contabila imbunatatire program informatic ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Inregistrare contabila imbunatatire program informatic pt institutie publica

Daca se face o imbunatatire la un program informatic (un modul solicitat de institutie) cum este considerata cheltuiala: cheltuieli de capital si se mareste valoarea mijlocului fix (imobilizare necorporala) ? sau o prestare de serviciu respectiv pe cheltuieli materiale? Cum ar trebui sa fac inregistrarile contabile? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
ana-maria-, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-maria- , utilizator 22:03, 1 August 2018
Depinde cum arata bugetul. Corect este in ambele variante. Acuma desigur depinde si de suma. Puteti deasemenea sa o distribuiti pe un contract de mentenanta cu incredintare directa.
Suma este 2400 fara tva. Bani in buget exista pe prestari, dar nu si pe capital la programele info. Exista contract de mentenanta pentru acest program informatic. Dar aceasta valoare va fi suplimenata cu act aditional in cazul contractului de mentenanta, in cazul in care introduc suma pe cheltuiala ca prestare de serviciu?
Da, suma nu este mare. Dar vezi tu, actele aditionale, care modifica valoarea licitata, sunt privite intrun anume fel de Curtea de Conturi. Daca contractul cu furnizorul este un contract anual, atunci suma poate fi distribuita pe lunile care au mai ramas din anul curent si intocmesti un act aditional. Dar nu vreau sa te invat sa faci vreo prostie. Eu am mai intalnit astfel de cazuri cand, Curtea de Conturi a spus ca, vezi doamne, aceste modificari fac fix obiectul contractului de mentenanta. Trebuie sa citesti cu atentie contractul de mentenanta si sa vezi ce lucrari sunt prevazute acolo. In ultima instanta ceri un punct de vedere chiar dela Curtea de Conturi.
Multumesc frumos! O sa verific contractul de mentenanta. Daca nu scrie nimic legat de acest modul atunci voi mari valoarea mijlocului fix conform O.M.F.P. nr. 1.917/2005 punctul 1.1.4.2. Cheltuieli ulterioare,
Daca se imbunatatesc performantele activului fix, atunci se va majora costul activului.
In acest caz, inregistrarea contabila va fi:
208.01.00 ” Programe informatice” = 404.01.00 ” Furnizori de active fixe sub 1 an”
In concluzie, voi mari valoarea mijlocului fix (imobilizare necorporala).
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
ana-maria-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare program informatic modimpex modimpex buna ziua! am achizitionat un program pentru contabilitate in 09 2010, in valoare de 440 lei. in luna urmatoare am amortizat accelerat 681=280 440. in ... (vezi toată discuția)
Bicicleta este mijloc fix? lidiao lidiao Buna ziua, patronul vrea sa cumpere o bicicleta in val. de 5000 lei, acesta spunand ca vrea sa se deplaseze de la un pct.lucru la altul. Este posibil sa-o ... (vezi toată discuția)
Active fixe necorporale FLORIANMATEI FLORIANMATEI Care sunt activele fixe necorporale intr-o institutie publica. multumesc (vezi toată discuția)