avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare pensie

Buna ziua. Doresc sa cunosc felul de impozitare aplicate la un mandat postal de 9500lei reprezentând pensia pe lunile iulie/august si niste diferențe obtinute prin hotarare judecatoreasca. Stiu ca impozitul se aplica peste suma de 2000lei( la pensie), teroretic 4000(pensie iulie/august) inpozitul trebuie sa fie zero lei sau se aplica zero impozit la 2000lei si restul 7500 se vor impozita?
Cel mai recent răspuns: nicatatian1 , utilizator 15:03, 1 August 2018
Se impoziteaza ce depaseste 2000 lei.
Pai nu prea pare corect in situatia in care in suma sunt incluse 2 pensii, pe iulie si august...

george-neagu a scris:

Se impoziteaza ce depaseste 2000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii ... Geluoprisan Geluoprisan Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii de peste 4000 lei cu intentiile guvernului Pnl-psd (inca neformat) ? (vezi toată discuția)
Impozitul pe pensie ARKzad ARKzad Care este temeiul legal in baza caruia se impoziteaza pensia.In timpul activitatii pe statele de plata sa retinut impozitul pentru retributia pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie militara tuilleries tuilleries Buna ziua! Unchiul meu a iesit la pensie din cadrul armatei, colonel in rezerva.As dori sa stiu daca pensia se impoziteaza.Pe decizia de pensie scrie cuantumul ... (vezi toată discuția)