avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical si plata acestuia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical si plata acestuia

Buna ziua,
as dori sa va intreb in legatura cu stagiu de cotizare privind concediile medicale.
De exemplu o persoana se angajeaza in 15 iulie, in 16 august intra in concediu medical.
Pentru a i se plati concediu medical , este nevoie sa aduca adeverinta cu stagiu de cotizare pentru ultimele 12 luni lucrate inainte de actualul loc de munca?adica este nevoie de adevrinta pentru perioada iulie 2017-15 iulie 2018?
si daca nu are un an, nu se va plati?

Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 13:13, 2 August 2018
Pentru calcul trebuie sa aduca o adeverinta cu salariile pe ultimele 6 luni anterioare angajarii la noua societate, plus o adeverinta din care sa reiasa numarul de zile de concediu de incapacitate temporara de munca .
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
6 luni din ultimele 12 luni? trebuie 6 luni consecutive?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu minim cotizare pentru concedii si indemnizatii GABBI8 GABBI8 Care este nr.de zile lucrate / lucratoare pe care trebuie sa il aiba o luna stagiu minim de cotizare pentru concedii si indemnizatii? Este in regula luna ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 6 luni de la locul anterior de munca LD23 LD23 Buna seara, In vederea angajarii, mi-a fost solicitata o adeverinta cu stagiul de cotizare (nu stiu exact daca pentru sanatate sau pensie) pe ultimele 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Laura001 Laura001 Buna seara , am si eu o intrebare. Unei fete care urmeaza sa fie operata in urmatoarele zile i s a spus de la munca ca nu i se vor plati zilele de concediu ... (vezi toată discuția)