avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 6 luni ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 6 luni de la locul anterior de munca

Buna seara,

In vederea angajarii, mi-a fost solicitata o adeverinta cu stagiul de cotizare (nu stiu exact daca pentru sanatate sau pensie) pe ultimele 6 luni de la locul anterior de munca.

Ideea este ca eu nu am mai lucrat din iulie 2022, iar, din cate inteleg, aceasta adeverinta este necesara pentru o evidenta a zilelor de concediu medical si pentru calculul eventual al unei indemnizatii de somaj.

Intrebarea mea este: daca eu in ultimele 12 luni nu am fost angajata, mai trebuie sa depun aceasta adeverinta? Pentru ca in mod evident nu am inregistrat venituri, deci nu s-a cotizat, si nici zile de concediu medical nu am avut.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2023
LD23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:06, 16 Decembrie 2023
Le spuneti ca nu ati lucrat in ultimul an.
Vi s-a acerut adeverința eliberată de plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 luni, după caz.

Daca nu ati mai lucrat din iulie 2022, atunci dati o declaratie pe propria raspundere ca incepand cu data de .... nu ati mai avut c.i.m. .

De asemenea, puteti lua de la ITM un extras REVISAL unde ultimul c.i.m. pe care la-ti avut a incetat la acea data, document pe care il puteti atasa la declaratia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si plata acestuia Daliborka Daliborka Buna ziua, as dori sa va intreb in legatura cu stagiu de cotizare privind concediile medicale. De exemplu o persoana se angajeaza in 15 iulie, in 16 august ... (vezi toată discuția)
Concediu medical? corina-iuliana corina-iuliana am nevoie de concediu medical iar doctorul mi-a cerut o adeverinta cu zilele de cm pe ultimele 12 luni, dar eu lucrez la aceasta firma de doar 7 luni. pot lua ... (vezi toată discuția)
Concediu medical AlinaMaxim AlinaMaxim Am si eu o intrebare referitorla ordonanta 36/14/04/2010la art.3.1\" Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate,persoanele ... (vezi toată discuția)