avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL inregistrat TVA - export servicii SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL inregistrat TVA - export servicii SUA

Buna ziua,

Am inregistrat un SRL ce este platitor de TVA si are cod VIES. De pe acest SRL export servicii IT catre o companie inregistrata in SUA si una in Bahamas. Serviciile sunt executate prin intermedium unei platforme de intermediere numita Upwork.com.

Potrivit codului fiscal:
(1) Din punctul de vedere al taxei sunt operaţiuni impozabile în România cele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) operaţiunile care, în sensul art. 270-272, constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, în sfera taxei, efectuate cu plată;
b) locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi în România, în conformitate cu prevederile art. 275 şi 278;
c) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor este realizată de o persoană impozabilă, astfel cum este definită la art. 269 alin. (1), acţionând ca atare;
d) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor să rezulte din una dintre activităţile economice prevăzute la art. 269 alin. (2).

Impresia mea este ca locul serviciile livrate de mine nu este in Romania si facturarea nu se face cu TVA.

As aprecia sugestiile voastre. Este o problema pe care incrc sa o adresez de cateva luni.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dtudor1 , utilizator 00:49, 3 August 2018
Se aplica sfaturile oferite in situatia mentionata in link-ul atasat? www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere facturi catre sua cu sau fara tva ? adiprisacariu adiprisacariu Buna seara, o firma platitoare de TVA in Romania, daca incheie un contract de prestari servicii (mai exact servicii informatice - dezvoltare soft ) cu un ... (vezi toată discuția)
Tva ani_muresan2000 ani_muresan2000 Societate comerciala platitoare de tva am cumparat o masina de la o alta societate comerciala neplatitoare de tva acum doresc sa vand aceasta masina unei ... (vezi toată discuția)
Firma de soft ... tva intracomunitar ?? radutopala radutopala Buna ziua, Sunt pe cale de a infiinta o firma de software. Problema a aparut la alegerea intre platitor de TVA sau nu, ptr ca firma va emite catre o tara UE ... (vezi toată discuția)