avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal și acționare în judecata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal și acționare în judecata pentru abuz în serviciu. De ce acte am nevoie, și pot avea câștig de cauză în această problemă?

De ce acte am nevoie si daca am castig de cauza in aceasta problema ?

Seara in jurul orei 00:30 , aflandu-ma in curtea imobililui unde locuiesc , impreuna cu cativa prieteni, in fata portii opreste o masina din care se da jos prietenul meu(ne instiintase ca ne viziteaza).La cateva secunde , apare in spatele acestuia o masina fara inscriptiile politiei romane din care se da jos un agent al serviciului rutier,cerandu-i prietenului documentele , mai apoi cerandu-i sa sufle in fiola . Intre timp , din spate mai apare o alta masina tot neinscriptionata din care coboara cel de-al doilea politist. Cunoscand soferul celei de-a doua masini imi permit sa il intreb ce se intampla:"Nu stiu , vin din Anglia si m-au oprit,iar acum mi-au zis du-ma pana la colegu',si eu astept ca am inca actele la ei".
Obervand ca il tot puricau pe prietenul meu zic "Aaa,e clar,sunt la panda". Dupa expresia asta totul a luat foc , mi-au facut proces verbal cum ca le-am adresat cuvinte jignitoare cu o contraventie in valoare de 900 lei . Le-am dat buletinul , la mentiune am scris ca nu am adus niciun cuvant jignitor si agentul a inceput sa ridice tonul , sa ma bruscheze si sa ma oblige sa semnez ca martor , eu refuzand . Vazand ca nu vreau sa semnez (am semnat doar ca am luat la cunostinta) l-au luat pe cel din masina pe care o oprisera si ii spune :"Semneaza tu ca martor ca sa iti dam actele sa nu mai astepti pe aici".

Ce ma invatati sa fac in acest caz? Precizez ca am 4 martori .
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: PanaMea , utilizator 21:50, 10 August 2018
Fie va angajati avocat care sa va reprezinte si care sa va formuleze contestatia,fie va apucati sa studiati cititi og2/,2001,va documentati pe net cum se formuleaza o contestatie etc.
In urma unor cautari amanuntite pe internet legate de numele asa zisului agent si al numarului de inamtriculare al autovehiculului cu care s-a prezentat am gasit urmatoarele :
-In 2011 a mai agresat verbal si fizic o doamna din orasul unde profeseaza
-In urma verificarii RCA-ului in baza de date CEDAM , masina figureaza fara RCA valabil
-In urma citirii declaratiei de avere depusa de acesta la locul de munca , din anul 2016 masina cu care s-a prezentat(Audi A6-2003) nu mai figureaza ca bun mobil al acestuia
Folositi avocatul - cereti daune inclusiv onorariu acestuia in proces civil + plangere penala pentru abuz la Parchet.

La orice interactiune cu politia, documentati (filmati) intalnirea chiar daca nu sunteti implicat dvs. in acea problema. Ajutati in acest fel si politia si cetateanul implicat!
Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unul dintre cei doi politisti a intocmit procesul verbal, iar cel de al doilea a semnat ca martor. Nu este legal.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru abuzul in serviciu aveti nevoie de o incalcare a legii si un prejudiciu, amenda e un prejudiciu, va mai ajuta legea 188/1999/art.43, va recomand sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera pop andrei pop andrei Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)