avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot pune un teu pe un loc de parcare aflat pe terenul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot pune un teu pe un loc de parcare aflat pe terenul din jurul blocului ?

Buna ziua. Doresc să aflu daca din punct de vedere legal pot pune un teu pe un loc de parcare aflat pe terenul din jurul blocului ? Blocul este situat pe un drum privat aflat în proprietatea noastră și a altor proprietari de la alte locuințe ( case). Eu, ma refer strict la terenul din fata blocului. Locurile de parcare nu sunt stabilite individual. Nu sunt cumpărate de la dezvoltatorul. Dezvoltatorul a pasat atribuirea locurilor de parcare Asociației de proprietari. Asociația nu face nimic în acest sens. De ce sunt dispus sa fac asta? Pe locurile de parcare din fata blocului nostru vin persoane si parchează autoturismele, persoane care nu locuiesc la nou în bloc. Locuiesc în blocul alăturat. Cei de la blocul alăturat marea majoritate a locurilor de parcare au prevăzute teu. Atunci, rămâne intrebarea: eu, de ce nu as putea sa pun teu pe un loc de parcare din fata blocului meu? As face asta, nu ca să supăr pe vecinii mei care încă nu și-au pus un teu, ci as face acest lucru, doar că sa nu mai parcheze cei de la blocul vecin.
Va rog, puneti sa-mi spuneți cum sa procedez? As proceda bine dacă așa face așa? M-ar putea da cineva în judecată ca am ocupat un loc de parcare pe un teren care au toți drept datorită acelei cote de proprietate ? Ce sfaturi îmi puneti Da? Nu as face acest lucru, Dar nici nu pot lua nicio atitudine văzând cum sunt ocupate locurile de parcare din dreptul blocului nostru, iar eu când vin la domiciliu nu am un loc să parchez Masina din cauza acestora. Va mulțumesc anticipat si aștept niste sfaturi.
Cel mai recent răspuns: pref0022 , utilizator 22:48, 3 August 2018
Este o problema cu blocarea locurilor de parcare prin instalare de sistem de blocare
Fiecare autoritate publica locala prin HCL dispune modalitatea de utilizare locuri de parcare
Exista orase ,in care primariile au interzis blocarea locurilor de parcare,
In cazul in care se constata existenta de sisteme de blocare acces loc parcare,proprietarul sistemului de blocare risca sa fie amendat
Trebuie atent verificat statutul terenului unde se parcheaza vehicule
Aspectul ca locurile de parcare nu sunt individualizate, ca dezvoltatorul nu a inteles sa clarifice modalitatea de utilizare a terenului,asociatia de proprietari la randul ei nu a inteles prin regulamentul de ordine interioara sa prevada concret modalitatea de repartizare si de utilizare locuri de parcare,genereaza astfel de situatii
Initial solicitati presedintelui de asociatie sa decida modalitatea de repartizare locuri de parcare,
eventual delimitarea si individualizarea acestora ,astfel incat prin trasare pe carosabil, limite locuri parcare,sau scrierea pe carosabil numar inmatriculare auto,eventualii interesati sa constate ca acele locuri apartin locatarilor
Da, am uitat sa precizez ca locația cu pricina nu se afla in municipiul Bucuresti, ci undeva în Jud ILfov. Aici nu este vb de nicio autoritate, Primăria nu are nicio autoritate fiind și drum privat. Drumul nu este dat în folosinta Primăriei. Conducerea Asociatie a fost înștiințată printr-o adresă în care am solicitat stabilirea locurilor de parcare. De asta v-am întrebat dacă greșesc punând acel teu. Probabil că, dacă era vb de București, lucrurile ar fi stat altfel. Aici, rămâne de văzut cum se ca termina. Am zis să mai treacă câteva zile să văd dacă totuși Asociația poate face ceva, dacă nu, am să pun acel teu si voi vedea ce va urma. Nu pot să accept să nu fac nimic, ca eu să vin acasă și să nu am unde sa parchez din cauza celor de la blocul vecin. Dacă erau vecini de la mine din bloc, era altceva. Eu vă mulțumesc frumos pt răspunsul d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Loc parcare fata blocului crisadi crisadi M-am mutat in apartamentul nou cumparat de 2 luni - stau la parter - si in fata apart meu langa gradina din fata ap parcheaza tot timpul ( deci pe spatiu ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ''rezervat'' fara contract de concesiune Ionutbog Ionutbog Locuiesc la etajul 1 si vecinul care locuieste in apartamentul de la parter mi-a solicitat sa-mi mut masina de pe trotuarul din dreptul gardului lui pe motiv ... (vezi toată discuția)