avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Posibile implicatii legale?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Posibile implicatii legale?

Buna ziua!
Sa presupunem ca am un soft (programat de mine) care automatizeaza un joc online si il distribui sub forma de serviciu altor persoane in schimbul unei sume de bani. Jocul functioneaza sub forma unui abonament care trebuie platit in fiecare luna.
In concluzie, ma intereseaza ce implicatii legale pot aparea.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Alexandru1109, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:00, 7 August 2018
Voi începe prin a presupune că jocul pe care îl automatizează aplicația nu este al dvs. Și că aplicația funcționează fără acordul proprietarului jocului. Și că ea funcționează "malițios", adică îi favorizează pe clienții dvs. Ar fi următoarele posibilități:
1. Clienții dvs vor fi banați în cadrul jocului și se vor întoarce împotriva dvs. Doar ei vă plătesc abonament;
2. Proprietarul jocului se va întoarce împotriva dvs., , ar fi câteva motive.
3. Povestea cu declararea veniturilor e bașca.
Deocamdată doar atât îmi trece prin cap
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
adriandimitriu, utilizator

Adrian Dimitriu a scris:

Voi începe prin a presupune că jocul pe care îl automatizează aplicația nu este al dvs. Și că aplicația funcționează fără acordul proprietarului jocului. Și că ea funcționează "malițios", adică îi favorizează pe clienții dvs. Ar fi următoarele posibilități:
1. Clienții dvs vor fi banați în cadrul jocului și se vor întoarce împotriva dvs. Doar ei vă plătesc abonament;
2. Proprietarul jocului se va întoarce împotriva dvs., , ar fi câteva motive.
3. Povestea cu declararea veniturilor e bașca.
Deocamdată doar atât îmi trece prin cap

Sa luam cel mai rau caz, in cazul unui proces. Care ar putea fi consecintele? Incetarea distribuirii softului mi s-ar parea plauzibil, dar se poate pune problema de restituirea banilor facuti de pe urma vanzarilor, sau cine stie ce altceva?
Bun, deci scenariul e realist. Cazul cel mai rau este 1+2. ceea ce inseamna rambursarea abonamentelor incasate plus despagubiri pentru alterarea jocului. Incetarea distribuirii e cazul cel mai fericit. exista si varianta unei actiuni penale pentru contrafacere, de exemplu
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)
Mp3 player - drepturi de autor maiam maiam Vedem pe strada o multime de persoane cu playere Mp3 sub forma de memory-stick. Raspund ei pentru melodiile inregistrate in aceste dispozitive? Pot fi trasi ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de emiterea politelor rca prin intermediul brokerilor cristicdr cristicdr BUNA ZIUA, SUNT CONSILIER IN ASIGURARI GENERALE SI LUCREZ IN CADRUL UNEI COMPANII DE BROKERAJ. PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA: IN LUNILE IANUARIE, FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)