avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O cunostinta a mostenit un apartament de la tatal sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O cunostinta a mostenit un apartament de la tatal sau decedat ...

O cunostiinta mostenit un apartament de la tatal sau decedat a facut succesiunea si in august a depus la sediul asociatiei copie dupa act mostenire si carte identitate precum si a completat o cerere de inscriere in asociatie.
Acum i-a venit intretinerea pe luna august si culmea tot tatal dansei era trecut ca proprietar si de asemenea era trecut de asemenea la plata intretinerii un numar de 2 persoane respectiv ea si tatal ei.
Cand s-a dus la administrator sa il intrebe cum se poate asa ceva i s-a spus ca ea va fi trecuta ca proprietara abia incepand cu luna septembrie fiindca cererea de inscriere in asociatia de proprietari a fost facuta in luna august,iar de faptul ca si tatal dansei era inca trecut la intretinere i s-a spus ca trebuia sa faca cerere din iulie sa fie scazut (acesta a decedat in iunie )asa ca acesta nu va mai aparea pe listele de plata a intretinerii abia de luna urmatoare.
Este normal asa ceva ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:54, 29 Septembrie 2021
Sustinerile administratorului de imobil nu au suport legal
Conform disp l nr 196/2018 asociatia de proprietari are obligatia sa introduca la calculul cotelor lunare de intretinere persoanele care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobil
Obligatia inversa de scoatere din evidenta intervine in cazul decesului sau detasarii/plecarii provizorii a unui locatar
Mai ales ca ati depus certificatul de deces,legal,administartorul d eimobil avea obbligatia sa consemneze in evidente ,in cartea de imobil - modificarea care a intervenit ,sa treaca la calcul 1 persoana
Sesizati oficial presedintele de asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. proprietarul apartamentului este mutat la tara. in ... Gcbarbu Gcbarbu Buna ziua. Proprietarul apartamentului este mutat la tara. In apartament a lucuit fata lui care are si in buletin trecut ca locuieste la aceasta adresa.,dar de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fiu proprietar apartament, dupa 10 ani de locuit in el? Ghiuldan Ghiuldan Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat/recomandare cf legii, in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un apartament pe care as dori sa il trec pe ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc chriss08 chriss08 Buna ziua, am si eu o intrebare: Imi puteti spune daca administratorul blocului imi poate cere o copie a buletinului de identitate, specificand ca mi-a spus ... (vezi toată discuția)