avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Înființare firmă cetățean NON UE rezident în ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Înființare firmă cetățean NON UE rezident în România. Care sunt actele și costurile necesare?

Buna seara.Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt actele si costurile necesare infiintarii unei societati de către un cetățean străin Non UE,care deține carte de rezidenta pentru membriu de familie si daca procedura de infiintare este aceeasi cu cea pentru cetatenii romani?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 23:45, 7 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Procedura de infiintare a unei societati cu asociat cetatean strain nu difera foarte mult cu procedura de infiintare a unei societati cu asociati cetateni romani.
Diferenta consta in faptul ca pentru cetatenii straini, sunt necesare declaratii notariale privind: specimenul de semnatura, declaratia pe proprie raspundere a asociatului si/sau administratorului, necesitatea ca actul constitutiv si declaratiile, formularele tip sa fie traduse de catre un traducator autorizat in limba pe care o vorbeste cetateanul strain sau intr-o limba internationala pe care cetateanul strain o intelege si doar in situatia in care acesta nu intelege limba romana (scris, vorbit). Mai este de completat in plus un formular privind investitia straina, precum si declaratie pe proprie raspundere notariala ca cetateanul strain nu este inregistrat in Romania si nu are datorii fata de Statul Roman.
Apoi mai sunt necesare rezervarea de denumire, stabilirea sediului social, depunerea de capital social si deschiderea unui cont, act constitutiv (contract de societate si/sau statut - in functie daca este asociat cu alte persoane sau unic asociat), anumite formulare si declaratii de completat.
In ceea ce priveste costurile cu infiintarea firmei, aceasta depinde de la un avocat la altul, la care se adauga taxele percepute de ORC (Oficiul Registrului Comertului), taxele notariale si taxele pentru traducere (daca este cazul).
In situatia in care aveti nevoie de vreun ajutor, va rog sa mi le adresati cu incredere.
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu asociati straini madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau ... (vezi toată discuția)
Rugaminte mare !!!!!! raluca26 raluca26 :-/ cum se poate deschide un centru de traduceri ? e nevoie de ceva atestate de limba ? daca da cum se pot obtine. Este vreo lege care reglementeaza tipul asta ... (vezi toată discuția)
infiintare firma-cetatean non eu rrramor rrramor Care este procedura, ce costuri si acte implica infiintarea unui SRL de catre un cetatean elvetian in Bucuresti?Precizez ca el se afla in Elvetia. Daca el nu ... (vezi toată discuția)