avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea individuala

As dori sa știu dacă am urmat corect pașii de desființare a unui post de reprezentant comercial. Pe acest post avem 5 angajați împărțiți in 3 magazine. In prima faza am făcut o hotărâre in care am specificat: dat fiind situația economică a firmei închidem un magazin și dispunem desființarea unui post. Apoi am întocmit o notificare către angajatul respectiv, pe care îl înștiințez despre situația data și despre perioada de preaviz. Este o problema dacă nu pe angajatul de la magazinul pe care îl închidem îl concediem???Trebuie sa fac și aceasta hotărâre sau e de ajuns o notificare pentru angajatul al cărui post îl desființăm?
Ma puteți ajuta cu un model de decizie de concediere.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 10 August 2018
Ar fi o problema , daca se contesta decizia de concediere ... se va solicita, probabil , criteriile de stabilire a persoanei care se va concedia.
Angajatul respectiv, in urma evaluării (conform fisei de evaluare) are punctajul cel mai slab.
In acest caz, puteti decide concedierea salariatului respectiv.
Va multumesc pentru răspuns.
Am însă o nelămurire. Cineva mi-a spus ca trebuie sa fac și un referat de fundamentare cum ca închidem un magazin și se restrânge activitatea? Nu este de ajuns o decizie in care se specifica situația economică a firmei și se decide închiderea unui magazin și desființarea unui post?
In primul comentariu am scris actele pe care le-am întocmit.Considerați ca sunt suficiente actele întocmite?
Este suficienta hotararea si apoi notificarea salariatului - model gasiti aici
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere punct de lucru euangajat euangajat Este o vorba de o retea de magazine, unul dintre ele se va inchide (neprelungirea contractului de inchiriere a spatiului, probabil). Firma poate sa concedieze ... (vezi toată discuția)
Contestatie concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului denisa88 denisa88 Buna seara, Am cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai detaliat.O sa redactez intocmai foaia pe care am primit-o,fara a ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)