avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înșelat de notar și de vânzător: am plătit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înșelat de notar și de vânzător: am plătit o sumă mult mai mare decât scrie în antecontract și acum mă cheamă să-mi restituie doar avansul. Dacă aveți ceva sfaturi aș aprecia

Buna ziua,

In data de 05 iunie 2018 am incheiat un Antecontract de vancare cumparare pentru un teren agricol.
Valoarea acestuia fiind de 75.000 Euro, mi sa propus de vanzator sa achit un avans de 60.000 Euro dar ca in contract sa apara un doar 10.000 Euro cu clauza ca la neefectuarea vanzarii sa primesc de 6 ori valoarea avansului, urmand ca diferenta de 15.000 Euro sa ii achit la finalizarea contractului.
Vanzatorul s-a folosit de Legea 17/2014, ce apare pe versoul antecontractului, care mie nu mi-a fost explicat/consemnat de notar si in urma cu cateva zile am primit o somatie pentru am ma prezenta maine 9 august 2018 la un executor judecatoresc sa ridic suma de 10.000 Euro, pentru ca acesta a facut un alt contract de vanzare cumparare pe data de 17 iulie 2018 cu arendasul... care este concubina lui...contract facut la acelasi notat.

Daca aveti ceva sfaturi as aprecia.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:35, 7 Februarie 2019
Da, valoare din contract era 25.000 E, avans 10.000E, cu clauza 6x10.000E in caz ca nu il mai vinde.
Dar pe verso contractului, era inca o clauza potrivit legii 17/2014, daca se aplica sa imi restituie doar avansul..., sincer eu nici nu am vazut acea clauza cand am semnaat si nici nu m-i sa spus ca este acolo de notar...

DinuX a scris:

Buna schema de escrocherie. Si daca v-ar fi dat terenul, de unde dadeati diferenta de la 10.000 la 75.000 daca deja i-ati dat 60.000? Sau in contract valoarea terenului a fost pusa la 25.000 euro?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "crys18".

1. Mare ghinion !!!

2. Nu va sfatuiesc sa intocmiti contracte de imprumut, ANTEDATATE.
Studiati legislatia penala in vigoare.

3. Eventual, citati acei doi creditori ("prieteni" ???), in calitate de martori.

4. Angajati un avocat.

5. Sanse de recuperare a prejudiciului ???
Minime.

6. Necunoasterea legii nu exonereaza.

Mult succes !!!
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
pai pe un pret de 25.000 euro la un teren cu valoare de 75.000 euro se gasesc sigur multi doritori, mai ales din cei cu drept de preemptiune.
~ Conținut șters la cerere ~
Probabil ca indivizii au mai procedat in acest mod si acest lucru ar putea sa va fie de ajutor.
Daca nu aveti probe in acuzare situatia este foarte incurcata.
Sunt insa mai multe lucruri de analizat si acestea trebuie coroborate.Avocatul se poate dovedi foarte util in acest caz daca se pricepe la investigatii si poate sa ajute si organul de politiei cu diverse sugestii si sa verifice cat de bine desfasoara ancheta penala.
Mie imi pare ca indivizii sunt escroci dar trebuie dovediti in justitie ceea ce este destul de complicat in cazul dat.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune assportiva assportiva Am un teren luat in arenda cu drept de preemtiune de ordinul 1 (dreptul de preempţiune al arendaşului la cumpărare), iar proprietarul terenului doreste sa ... (vezi toată discuția)