Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești zilnic, în căsuța ta de email, o sinteză cu cele mai importante noutăți, analize și știri de context. Înscrie-te gratuit!

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire asigurare 50%
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire asigurare 50%

Buna seara! Am avut un accident, s a stabilit ca este culpa comuna, cei de la asigurare mi au oferit despagubire de 50% si m au pus sa aleg un service dintr o lista. Acum suma fiind in total de 8000 lei, eu am platit 4000 la service dar devizul contine piese de 1300 lei, 1400 manopera, restul pana la 4000 lei fiind TVA. Acum as vrea sa stiu si eu ce mai are de platit asiguratorul pana la 8000 lei daca eu am platit tot ceea ce trebuia, inclusiv piese, manopera si tva??? Este posibil sa fiu inselala de ei? Pentru ca suma de 8000 lei stabilita mi se pare prea mare pentru ce am avut eu de reparat...(Piesele fiind aftermarket, deoarece au zis ca masina este din 2004, dar nu stiu nimic de provenienta lor si cat de rezistente, de unde le au luat..)
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Ellarm18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:19, 9 August 2018
In conditiile unei culpe comune trebuie sa fiti despagubita cu jumatate din valoarea devizului de reparatie intocmit de service si aprobat de asigurator..
Daca devizul de reparatie contine piese in valoare de 1300 lei si manopera de 1400 lei este imposibil ca valoarea totala a devizului sa fie de 8000 lei, nici macar de 4000 lei. . Verificati devizul pentru ca sunt convins ca s-au inclus costuri care nu au nicio legatura cu avariile produse in urma accidentului de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto jonny_6 jonny_6 Buna ziua! In urma unui accident auto o societate care are ca specific de activitate prestari activitati service auto , primeste despagubire de la firma de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca, calcul dauna tutuianu tutuianu Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime am facut o amiabila cu vinovatul . Am fost la firma dansului de RCA unde am iesit culpa comuna am accepta ... (vezi toată discuția)
Problema dosar dauna fondul de garantare arsene21 arsene21 Salut, Am urmatoarea problema. In urma unui accident, masina mi-a fost avariata atat fata cat si spate iar cel vinovat avea asigurare la Astra. Am luat ... (vezi toată discuția)