avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprinderi legate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprinderi legate

O intreprindere din Romania, detinuta in totalitate de catre o intreprindere din Franta, este considerata legata de aceasta din urma?
Care este temeiul legal prin care doua sau mai multe intreprinderi, aflate pe teritoriul unor state membre diferite, se considera legate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai280 , utilizator 14:22, 10 August 2018
Buna ziua. La ce va referiti cand mentionati ca "este considerata legata" de firma din Franta? Daca va referiti la diferentele intre filiala si sucursala a firmei din Franta, acest lucru se poate observa din actele incheiate, Act constitutiv, ale firmei din Romania. Sunt multe diferente si asemanari intre filiala si sucursala iar, in principal, filiala este o societate independenta, cu personalitate juridica proprie fata de societatea-mama (din Franta) sub al carei control se afla; sucursala nu este o entitate cu personalitate juridica proprie (adica nu actioneaza in mod autonom si nu are o existenta de sine statatoare, depinzand de societatea din Franta), ci face parte din structura organica a societatii-mama si este dependenta din punct de vedere economic de aceasta.

Conform art. 4 ind. 1 din Legea nr. 346/2004, in functie de relatia lor cu alte intreprinderi, intrepriderile se clasifica in 3 categorii.
Ceea ce intereseaza aici este statutul de "intreprindere legata". Societatea A din Franta detine 100% o societate B din Romania. Se completeaza declaratia de IMM pentru intreprinderi legate? Pot fi ele legate in conditiile in care societatea din Franta nu se supune legislatiei romanesti privind incadrarea in categoria IMM, intocmirea situatiilor financiare anuale si calculul numarului mediu de angajati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situaþii financiare anuale consolidate irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Astept parerea dvs.referitor la ce considerati ca reprezinta de fapt aceste situatii financiare anuale consolidate potrivit carora se stabileste daca o ... (vezi toată discuția)
Intreprinderi legate sau partenere ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna seara, Am din nou nevoie de opinia voastra... Avem societatile comerciale X, Y si Z, prima detine 99% din capitalul social al firmei Y si, de asemenea, ... (vezi toată discuția)
Infiintare punct de lucru sau sucursala de catre o persoana juridica straina FLORIN-MADALIN CONSTANTIN FLORIN-MADALIN CONSTANTIN Buna ziua! Va rog respector sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare si eu o intrebare: Daca o persoana juridica straina ... (vezi toată discuția)