avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act cu clauză de întreținere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act cu clauză de întreținere.

Bună ziua.
Numele meu este Alexandru Iosif.

Întâmpin de ceva timp probleme cu doua din cele 5 fete ale bunicului meu.

In urmă cu câțiva ani bunicii mei împreună cu mine și mama mea(fiica bunicilor) am mers la notar pentru a-mi face mie act cu clauză de întreținere pe casa acestora; mama având si ea dreptul la o camera din toată casa.
În urma cu 1 an si jumătate din nefericire bunica mea a decedat suferind de populara și necruțătoarea boală a secolului XXI, cancerul.
Cât timp ambii bunici au fost în viața totul a decurs bine, după moartea buncii (o femeie extraordinara) două dintre cele doua fete ale bunicilor mă presează să renunț la act prin semnătura și altele, pe motivul ca lor nu le convine cum am eu si mama grijă de bunicul meu.
Precizez bunicul e pe picioarele lui, casa e îngrijită, curată, cu toate utilitățile, centrala termica pe gaze, apă curentă, căldură, mâncare, tratament; are tot ce îi este necesar. Bunicul niciodată nu mi-a spus ca nu ii convine ceva, eu locuind cu el de când m-am nascut, crescut fiind in mare parte de bunicii.

Intrebarea mea este, poate cineva, cumva să strice acest act cu clauza de întreținere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
Iosif Alexandru, utilizator
Mulțumesc mult

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Doar in cazul in care printr-un eventual proces bunicul dovedeste ca nu v-ati indeplinit obligatiile din contract,procurare alimente,medicamente,ingrijire medicala etc.In contract trebuie sa scrie in ce anume consta obligatia de intretinete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare cu intretinere... ALINALOREDANANEGHINA ALINALOREDANANEGHINA Se poate strica de catre mostenitori??......tatal meu a primit de la mama sa o casa cu act de vanzare cumparare cu intretinere , intre timp tata a decedat .. ... (vezi toată discuția)
Donație cu clauză de întreținere ''atacată''. e posibil să fie revocată? georgeconstantin georgeconstantin Am primit ca donatie de la parintii mei un imobil,in anul 2010,cu clauza de intretinere a acestora,la nevoie.Tatal a decedat,eu ocupandu-ma de inmormantarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire- poate fi atacata aceasta vanzare si de catre cine? ionitaanca ionitaanca Buna ziua Bunica mea a avut o singura fiica , pe mama mea ,care la rindul ei a avut 5 fete printre care si eu. Bunica a vindut apartamentul , uneia dintre ... (vezi toată discuția)