avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Program bar și tulburarea liniștii publice. Ce legi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Program bar și tulburarea liniștii publice. Ce legi pot invoca, ce plângeri pot face, și unde ?

In fapt: Vis-a-vis de casa parintilor este deschis un bar - punct de lucru al unei societati comerciale din localitatea invecinata. Nu are afisata denumirea societatii si nu exista un program de lucru afisa, insa muzica la volum maximum se opreste abia spre dimineata.

Am depus o prima plangere la Politie, solutionata cu o amenda asupra unui angajat aleator si un avertisment asupra societatii. Ulterior situatia s-a agravat ajungandu-se la amenintari nocturne cu moartea si focul din partea proprietarului prin interpusi. Urmeaza sa depun atat eu cat si vecinii mei plangeri in acest sens.

Acest punct de lucru nu figureaza la primaria din localitate sub nicio forma (proprietarul sustine ca nu are nevoie?!), iar primaria mi-a comunicat faptul ca nu accepta o plangere.

Programul de lucru al societatilor comerciale de pe raza localitatii, conform Hotararii Consiliului Local este cuprins intre 07-22, in acest sens fiind trimisa la cererea mea o adresa de la Primarie catre Politia din localitate.

Ce legi pot invoca, ce plangeri si unde pot face?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 18 August 2018
Da, cu volumul la maxim.
Dar tu nu poți obliga pe cel care face "gălăgie" sa dea muzica la maxim că ai venit tu, un vecin nemulțumit, și vrei o expertiză.
Asta era ideea.

Că sa poți acuza de ceva, trebuie sa ai dovezi.

Inițiatorul se plănge că noaptea e muzica prea tare.
Cum dovedește asta ?
Practic, este imposibil!

Nu contează cine sunt experți, de unde, și când sau cum o fac.

Că sa faci expertiza, ai nevoie de zgomot și colaborarea "reclamatului".
Or, ala nu e prost sa dea muzica la maxim că asa vrea vecinul care cheamă poliția mereu, și a venit în toiul nopții cu expertul.
Dvs ati avut vreo experienta similara sau nu? Eu cred ca nu ati avut. Vorbiti doar ca sa constientizati aceleasi intrebari puse de catre cel care a deschis topicul inainte. Eu am dat toate raspunsurile necesare, astea sunt solutiile, daca nu va convin poate aveti altele mai bune. Intradevar nu ai putere sa ii spui tu, dar expertul are putere sa ii spuna sa le dea la maxim, iar daca tu nu reclami imediat la expert ca de obicei se aude mai tare, expertul va face o expertiza proasta. foarte proasta. Se fac cel putin trei masuratori, esatioane. Ce se poate intampla este sa fiti nemultumit si sa chemati din nou expertiza. alta data, daca iese negativa. Asta e tot ce se poate intampla, in mare. Daca nu reclami la expert, expertul nu are de unde sa stie, cum se aude de obicei . Uneori poti sa dai de experti prosti, care pot fi reclamai la institutiile de la care au venit. Si se repeta expertiza. Masurarea se face la volumul maxim al statiei. Evident ei nu sunt prosti. Cel mai important este potentionetrul de bass care trebuie dat la maxim de catre angajatii localului, in prezenta expertilor. Maxim inseamna maxim. Asta expertul le spune sa dea aparatul mai tare deoarece incearca sa il dea mai incet decat deobicei . Vorbesc exclusiv din experienta personala.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
alabastru, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@alabastru si @ Quartila
Citind mesajele dvs. constat ca nu detineti niciunul elemente legale pe care sa le invocati in mesajele pe care le postati.
Primaria nu are obligatia sa detina sonometre si nici sa aiba in schema de personal - experti. In plus, aceasta aparatura se verifica metrologic, periodic, iar lucratorii se supun autorizarii interne a firmei care ii detine, firma care la randul ei trebuie sa detina autorizatie de la MM si MS. Cititi mesajul meu anterior despre autorizari.
Nu trebuie sa ambaleze nimeni/ sa dea nimeni zgomotul/ vibratia la maxim pentru a se face determinari de zgomot si/ sau determinari de vibratii.
Determinarile se fac la limita incintei/ spatiului in care se produc zgomote si vibratii avand in vedere legea mediului si valoarea maxim admisa.
Determinarile de zgomot se pot face si in apartamentul reclamantului, acolo valoarea maxim admisa fiind de 35 dB(A).
Informatii suplimentare gasiti aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
#D-nul Popa, eu sunt convins că nu ati luat parte la nici o expertiză de acest gen și ne povestiti doar teoretic
Că să poți măsură zgomotul, întâi trebuie sa îl ai.
Ei bine, nimeni nu poate obliga pe patronul barului sa dea muzica la maxim că a venit un necunoscut și vrea să măsoare el ceva.

# Albastru, spui numai aberații.

Eu, personal, am solicitat și asistat la o expertiză de acest gen, numai că era solicitată de catre patronul restaurantului care era clientul meu, Acesta fiind reclamat la poliție în nenumărate rânduri, că tulbura liniștea locatarilor din blocul alăturat, in toiul nopții.

Măsurarea zgomotului s-a făcut cu muzica la maxim. Cu măsurarea distanțelor, și tot ce trebuia .
Ulterior expertizei autorizate, s-a concluzionat că, zgomotul produs cât și distanța dintre local și blocul locatarilor, este în limitele legale.

In cazul de față, nimeni nu il poate obliga pe patronul localului sa de-a muzica tare, când vrea unul de pe strada.
Iar noaptea când când se tulbura liniștea, nu se fac expertize.

Soluția legală este cea aplicată de polițiști. Amenda pentru tulburarea liniștii publice.
Lucru care s-a și făcut.

Așadar terminati cu aberațiile cu expertiza și cum se face corect.

Ea poate fi comandata doar de catre patronul barului, că să dovedească sau nu, după caz, că nu tulbura liniștea publică și astfel să fie lăsat în pace de politie și reclamanți.

Alta soluție legală la această speță nu exista.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Quartila, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am participat, am facut astfel de expertize tehnice judiciare si am efectuat determinari de noxe la locuri de munca. Calificarea mea profesionala mentionata pe contul propriu, ma recomanda. Referitor la calificarea dvs. profesionala nu am elemente ca sa ma pronunt. Dvs. puneti la indoiala competenta mea fara a fi curios, sa cititi macar, mentiunile din contul meu afisat vizibil pe Avocatnet.ro
Ceea ce sustineti dvs., a fost o determinare ceruta de patron ca sa dovedeasca probabil, ca zgomotul maxim produs in restaurantul sau nu depaseste limitele maxim admise. Astfel de determinari nu pot avea relevanta in cazul unui proces, in care reclamat este patronul.
Determinarile de care vorbesc eu, adica cele judiciare, cerute de instanta, se efectueaza la un moment dat, fara a anunta pe cel care produce zgomotul, la limita firmei sale si in apartamentul (asimilat ca si loc de munca) reclamantului. Se fac si determinari in prezenta poluatorului, fara a-i solicita acestuia sa dea boxele la maxim.
Daca aveti cunostinta de un act legislativ care interzice efectuarea de expertize/ determinari de zgomot/ vibratii, noaptea, va rog sa-l indicati.
Parerile noastre este bina sa aiba sustinere legislativa si macar minima experienta profesionala.

Alte discuții în legătură

Expertiza de zgomot constsil constsil buna seara, va rog sa mă consiliați pe următoarea problema. locuiesc la 11m distanță de o sală de sport acoperită cu prelată (balon) unde se ... (vezi toată discuția)
Vibratii, decibeli, risc seismic Diana1ro Diana1ro Buna seara. Am o intrbare (problema), daca ma poate ajuta cineva, va rog? Multumesc ! Locuiesc intr-o cladire cu risc seismic II deasupra unui bar. ... (vezi toată discuția)