avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Program bar și tulburarea liniștii publice. Ce legi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Program bar și tulburarea liniștii publice. Ce legi pot invoca, ce plângeri pot face, și unde ?

In fapt: Vis-a-vis de casa parintilor este deschis un bar - punct de lucru al unei societati comerciale din localitatea invecinata. Nu are afisata denumirea societatii si nu exista un program de lucru afisa, insa muzica la volum maximum se opreste abia spre dimineata.

Am depus o prima plangere la Politie, solutionata cu o amenda asupra unui angajat aleator si un avertisment asupra societatii. Ulterior situatia s-a agravat ajungandu-se la amenintari nocturne cu moartea si focul din partea proprietarului prin interpusi. Urmeaza sa depun atat eu cat si vecinii mei plangeri in acest sens.

Acest punct de lucru nu figureaza la primaria din localitate sub nicio forma (proprietarul sustine ca nu are nevoie?!), iar primaria mi-a comunicat faptul ca nu accepta o plangere.

Programul de lucru al societatilor comerciale de pe raza localitatii, conform Hotararii Consiliului Local este cuprins intre 07-22, in acest sens fiind trimisa la cererea mea o adresa de la Primarie catre Politia din localitate.

Ce legi pot invoca, ce plangeri si unde pot face?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 18 August 2018
expertiza judiciara sau nejudiciara, galagia e galagie. statul are obligatia sa pastreze linistea si intervalul de liniste, indiferent de bar.
am uitat sa adaug ca si Protectia Mediului are ca obligatie sa dea amenzi pentru poluare fonica si sunt niste amenzi imense. ( daca le furnizati expertiza cu depasiri ei iau masurile pe baza expertizei. Dar toate institutiile statului trebuie sa ia masurile legale ce se impun pe baza expertizei odata ce o transmiti la ele....
"Petrecerea" se întinde până la spre ora 6 dimineața.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Utilizatorul poate avea in vedere (decizia ii apartine) deschiderea unei actiuni in instanta impotriva firmei in baza prevederilor Legii nr. 61/ 1991 art. 2 pct.25-27. Poate solicita instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare.
La cererea de chemare in judecata se pot anexa sesizarile facute in scris la primarie/ politie, raspunsurile primite de la institutiile statului si eventuale masuri luate deja de institutiile statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza de zgomot constsil constsil buna seara, va rog sa mă consiliați pe următoarea problema. locuiesc la 11m distanță de o sală de sport acoperită cu prelată (balon) unde se ... (vezi toată discuția)
Vibratii, decibeli, risc seismic Diana1ro Diana1ro Buna seara. Am o intrbare (problema), daca ma poate ajuta cineva, va rog? Multumesc ! Locuiesc intr-o cladire cu risc seismic II deasupra unui bar. ... (vezi toată discuția)