avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Taxa auto cumparata dintr-o tara non UE
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Taxa auto cumparata dintr-o tara non UE

Am luat o masina cu talon de Monaco din Italia,cumparata cu acte in regular.trebuie sa platesc vama in Tara altfel nu o inmatriculeaza.e normal?care e legislatia?
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara,

Va referiti la principatul Monaco sau la orasul München din Germania si pe care italienii il numesc Monaco?
E vorba de principatul Monaco
Daca masina nu a fost inmatriculata in Italia ar trebui sa va dea de gandit. Proprietarul din Italia nu a vrut sa plateasca taxele vamale si alte taxe, masina fiind cumparata dintr-un stat care nh este membru al U.E.
Sfatul meu este sa sunati si la autoritatea vamala din Romania, dar si la fisc pentru ca procedura de inscriere este mult mai anevoioasa. Si da, trebuie sa platiti taxe.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata din strainatate dany_77_cata dany_77_cata Buna. As avea si eu o intrebare. Daca am cumparat o masina din Italia si vreau sa o inmatriculez in Romania se mai platesc si taxe vamale sau vama in afara de ... (vezi toată discuția)
Inselatorie alejandra alejandra sora mea a cumparat recent o masina adusa din afara pe care nu o poate inmatricula in Romania si deci nu are cum sa o foloseasca pt ca nu a fost platita taxa ... (vezi toată discuția)
Inscriere masina nemmy nemmy buna seara.vreau sa cumpar o masina sh din italia gasita de fratele meu la un proprietar italian mercedes a 160 din 1999.as vrea sa stiu si eu procedura pt ... (vezi toată discuția)