avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... coasigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

coasigurare

pot fi coasigurat dupa mama mea?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 09:22, 11 Noiembrie 2009
multumesc mult ! despre asigurarea de sanatate este vb. trebuie sa fac ceva analize si medicul de familie mi-a spus ca dak nu sunt asigurata trebuie sa platesc tot chiar si o eventuala internare. dar din ce mi-ati raspuns imi dau seama k nu se prea poate. eu am 23 ani sunt casatorita si nu am lucrat niciodata. dupa sotul meu nu mi-am facut coasigurare pentru ca fiind gravida aveam oricum dreptul la analize gratuite. eram si studenta. dar dupa ce am nascut am intrerupt si facultatea si abia apoi mi-au spus k ar fi trebuit sa fiu macar coasigurat. acum nu mai pot sa fac numic pt k nici sotul meu nu mai e angajat. oricum va multumesc pt raspunsuri!
Nu poate deveni coasiguratul mamei.Legea nu prevede decat posibilitatea sotilor si parintilor sa devina coasigurati,dar nu copiilor.
Documentele justificative privind dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei

ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:
d) sotul, sotia si parintii aflati in intretinerea unei persoane asigurate, cu act de identitate, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are in intretinere persoana respectiva;
Deci pana la urma, copilul pana la 18 ani ce statut are?...poate fi COASIGURATUL parintelui ?Sau el este asigurat pur si simplu?Copilul in intretinere trebuie declarat lunar la casele de sanatate de catre angajator?
Exista, din punctul de vedere al angajatorului, diferente intre "coasigurat" si "persoana in intretinere"?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Bravos, utilizator
Copilul este asigurat prin efectul legii pana la 18 ani,iar daca continua o forma de invatamant la zi pana la 26 de ani cu dovada adeverintei de elev sau student.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate Dorin Padureanu Dorin Padureanu Daca sotia mea isi face asigurare de sanatate ( plateste lunar 50 lei,nu are venituri si nici eu ) pot beneficia eu si copilul meu de 20 de ani de ea. ... (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de asigurare cass gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Recunosc ca imi este o oarecare jena pentru intrebarea care urmeaza s-o pun. De asemenea recunosc ca nu cunosc legislatia in domeniu. Dar imi aduc ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)