avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un apartament la etaj dintr-un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un apartament la etaj dintr-un imobil P+1E, fără plafon, cu condiția ca podul să fie al meu dar vecinii au pretenții la el. Dacă dărâm plafonul mai poate fi considerat podul parte comună?

Am cumparat un apartament intr-un imobil P+1E, cu 4 ap.,asa cum este trecut in toate actele,neterminat, cu conditia ca podul ce va reesi din inchiderea plafonului, cu rigips, sa fie al meu.. In fapt ap. nu avea decat peretii din caramida, acoperisul, si izolatia exterioara cu tencuiala.Imobilul are scara interioara pe mijloc. Deci 2 ap. pe o parte. Vecinii pretend ca au dreptul la pod. 1.Este acesta parte comuna?2. Daca eu daram plafonul si imi las apartamentul cu inaltimea de 6 metri, unde este atunci podul comun ?In acte nu am delimitate nici inaltimea ap. nici pod , nici pod al constructiei.3.Daca eu sunt singura care am stipulate in contract , putul si fosa septica, sunt si acestea bun comun? Multumesc tuturor care vor participa la discutie.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 23:12, 4 Septembrie 2018
Dacă S a precizat in contract ca Dvs aveți folosință exclusiva asupra podului, atunci este al Dvs. Dacă nu, este proprietate comuna. Fosa septica si puțul de apa chiar dacă nu este trecut in actele vecinilor având in vedere ca deservesc și-n apartamentele lor, este si al lor. La o adică vecinii de pod se pot lipsi dar de put si fosa septica nu
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Petre Enache, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati vazut contractele vecinilor?
Exista alte surse de alimentare cu apa sau alta fosa/e pentru vecini?
Cel mai probabil si ceilalti proprietari au prevazut in contract put si fosa septica.
Aveti in vedere faptul ca in acest caz trebuie sa asigurati singur intretinerea putului/pompei si a fosei.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate utilizatoare, va lipsesc unele cunostinte elementare!
Nu aveti dreptul sa demolati plafonul chiar daca este din rigips.
Aparamentul v-a fost vandut ca un spatiu locativ delimitat in suprafata si inaltime (volum) conform unui proiect verificat si aprobat.
Din ceea ce descrieti, celalalt vecin de etaj (P+1) are si el un plafon, plafon care nu i-a fost vandut ca un element de separatie fata de un spatiu de stocare, circulatie si/sau locativ, deci veti fi atacata in justitie daca deschideti discutia.
Dpvd al rezistentei, daca plafonul dvs si podeaua podului sunt amandoua din rigips riscati sa va treziti in salonul vecinului fara sa mai utilizati scara de acces de pe palier si usa de acces in apartamentul acestuia.
In materie de proprietate, daca nu este scris clar in contractul de vanzare-cumparare ca podul este al dvs nu aveti nici un drept.
Daca este scris ca aveti podul in proprietate exclusiva (ceea ce ar fi o insalatorie vis-a-vis de ceilalti coproprietari), veti fi obligata sa faceti atat lucrari de izolare fonica a podelei cat si lucrari de intarire a rezistentei acesteia.
Recititi cu atentie contractul dvs de vanzare-cumparare, in acesta este explicit descris, negru pe alb, care este dreptul dvs de proprietate asupra partilor comune ale codominiumului.
In mod cert daca fosa si putul sunt trecute in CV-C-ul dvs, ele se regasesc si in CV-C-urile celorlalti coproprietari.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Demos, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "dumidumi".

1. Care este componenta proprietatii dumneavoastra :
- atat in contractul de vanzare/cumparare,
- cat si in extrasul de carte funciara ???

2. Intre P si E ce tip de planseu exista/este prevazut ???

3. Pe planseul mentionat : "podul ce va reesi din inchiderea plafonului, cu rigips",

precum specificati,

va putea calca/pasi, eventual, o pisica.

Cum se vor putea efectua, in timp, eventualele reparatii la acoperis ???
Cu "alpinisti" ???
Cu un elicopter ???

Eventual, peretii despartitori DIN POD sunt din rigips (varianta).
Situatia prezentata mi se pare o absurditate/utopie.
Poate, gresesc.
Mea culpa.

Recititi toate actele ce le detineti.

In functie de raspunsurile dumneavoastra, discutia poate continua incadrul acestui form.

Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Inca nu realizați in ce ați intrat cu acea locuința . Daca vecinii nu vor plati golirea fosei, reparația blocului , se va alege praful de bloc . Și eu stau intrunul cu trei etaje si nu avem asociație , iar acum avem de platit intreținerea unui apartament . Si cu acel pod , faceți o gura de pod si depozitați acolo cateva lucruri , nu va gandiți ca veți locui acolo pe viilor .
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Nicoleta 1988, utilizator

Alte discuții în legătură

Spatiile comune dintr-un imobil liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua! Vreau sa stiu si eu in ce document sunt trecute clar (denumire si suprafata) care sunt partile comune ale unui imobil. Multumesc. Cele ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)