avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un apartament la etaj dintr-un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un apartament la etaj dintr-un imobil P+1E, fără plafon, cu condiția ca podul să fie al meu dar vecinii au pretenții la el. Dacă dărâm plafonul mai poate fi considerat podul parte comună?

Am cumparat un apartament intr-un imobil P+1E, cu 4 ap.,asa cum este trecut in toate actele,neterminat, cu conditia ca podul ce va reesi din inchiderea plafonului, cu rigips, sa fie al meu.. In fapt ap. nu avea decat peretii din caramida, acoperisul, si izolatia exterioara cu tencuiala.Imobilul are scara interioara pe mijloc. Deci 2 ap. pe o parte. Vecinii pretend ca au dreptul la pod. 1.Este acesta parte comuna?2. Daca eu daram plafonul si imi las apartamentul cu inaltimea de 6 metri, unde este atunci podul comun ?In acte nu am delimitate nici inaltimea ap. nici pod , nici pod al constructiei.3.Daca eu sunt singura care am stipulate in contract , putul si fosa septica, sunt si acestea bun comun? Multumesc tuturor care vor participa la discutie.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 23:12, 4 Septembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata Doamna,

Inteleg ca apartamentul/imobilul nu era terminat la momentul perfectarii vanzarii.
Cand a fost eliberat procesul verbal de receptie a imobilului? Plafonul din rigips a fost realizat conform proiectului si in perioada de valabilitate a autorizatiei de constructie a imobilului sau ati obtinut o autorizatie de constructie separata?

Conditia 'ca podul ce va reesi din inchiderea plafonului, cu rigips, sa fie al meu.' este stipulata in contractul de v/c? In principiu va puteti compartimenta dupa cum doriti apartamentul proprietatea Dv. atat pe orizontala cat si pe verticala (2-3 nivele cu scara interioara daca spatiul va permite) cu conditia avizarii documentatiei tehnice/proiectului de modificare de catre proiectantul initial al cladirii si Inspectia in constructii, respectiv a realizarii lucrarii in perioada de valabilitate a autorizatiei de constructie. In schimb nu puteti modifica spatiile comune fara acordul tuturor proprietarilor imobilului.

Spatiile comune-scara de acces, podul, acoperisul, subsolul tehnic- respectiv instalatiile comune-de alimentare cu energie electrica, gaze, apa, de incalzire, canalizare-sunt in proprietate comuna indiviza proportional cu cota parte specificata in contract.
Avand in vedere ca atat putul cat si fosa septica nu sunt incorporate in imobil acestea apar ca bunuri de sine statatoare care pot fi sau nu vandute impreuna cu imobilul. Care este cota parte privind proprietatea asupra putului si fosei septice este prevazuta in contractul Dv.?
Ati dobandit si dreptul de proprietate asupra terenului pe care sunt amplasate acestea sau macar dreptul de folosinta (gratuita) pe perioada existentei acestora?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "dumidumi".

Asteptam raspunsurile dumneavoastra pentru a putea continua aceasta discutie.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiile comune dintr-un imobil liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua! Vreau sa stiu si eu in ce document sunt trecute clar (denumire si suprafata) care sunt partile comune ale unui imobil. Multumesc. Cele ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)